Havrescones
Enkla och goda havrescones. Perfekt till helgfrukosten. Servera med smör, ost och gärna marmelad eller helt enkelt med dina favorit pålägg.

De här sconesen är enkla att göra. Bara lägga alla ingredienser i en bunke och blanda samman. Degen är kladdig och ska vara det. Vid utbakningen rekommenderar vi att man lätt fuktar sina händer så går utbakningen mycket enklare.

Print

Havrescones

Enkla och lättlagade scones som passar perfekt till helgfrukosten.
Av receptet får man 6-8 st scones. 8 st mindre eller 6 st lite större.
Course Frukost, frukostbröd, helgfrukost
Cuisine bröd, frukostbröd, helgfrukost
Keyword enkla scones, enkla scones med havre, enkla scones recept, frukostbröd, hacrescones, havrescones recept, scones med havre, scones recept
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 8 st
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 50 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 dl mjölk

Instructions

  • Sätt ugnen på 225 grader över och undervärme.
  • Smält smöret och ställ åt sidan.
  • Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
  • Rör ner mjölk och smält smör.
  • Fukta händerna med vatten. Degen är kladdig och ska vara kladdig. Genom att fukta händerna blir det enklare att forma sconesen.
    Forma degen till 6 eller 8 st bollar och lägg över på ugnsplåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna till 1 cm tjocklek.
  • Nagga med gaffel.
  • Ställ i ugnen i ca 12-15 minuter.
  • Ta ut och servera med valfria pålägg.
  • Godast är de nybakade. En rekommendation är att frysa in de scones som inte äts upp samma dag som de bakas. Ligger de för länge i rumstemperatur torkar de ut och blir torra och trista.

Nyfiken Hapsu som gärna ville smaka på scones när de skulle fotas.

css.php