Nattjästa rågfrallor
Enkla nattjästa rågfrallor där alla ingredienser endast rörs ihop. Jäsningen sker i kylen över natten och på morgonen gräddas brödet. Färskt bröd till frukost är verkligen frukostlyx.
Nattjästa rågfrallor
De här nattjästa rågfrallorna rör du ihop enkelt på kvällen och låter jäsa i kylen över natten. På morgonen är det bara att dela degen i 6 st bitar och grädda dem i ugnen. Sen har man gott nybakat bröd till frukosten.
Servings 6 st bröd
Ingredients
- ¼ pkt jäst (12,5 g)
- 2 ½ dl vatten
- 1 msk olivolja
- 1 msk ljus sirap eller flytande honung
- 1 tsk salt
- 3 dl vetemjöl special
- 2 ¾ dl finmalt rågmjöl
Instructions
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen löst upp.
- Tillsätt olivolja och sirap. Blanda runt.
- Blanda saltet med mjölet. Rör ner mjölet. Degen ska vara kladdig. Degen behöver bara röras samman.
- Täck över bunken med plastfolie och ställ i kylen över natten. Vill du baka brödet dagtid? Låt brödet då jäsa i kylen i ca 8 timmar.
- På morgonen sätt ugnen på 225 grader.
- Mjöla bordet och stjälp upp degen. Degen behöver inte knådas.
- Dela degen i 6 st bitar. Lägg bitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Grädda bröden mitt i ugnen i ca 16-18 minuter.
- Ta ut plåten och låt bröden svalna något.
Senaste kommentarer