Nattjästa rågfrallor
Enkla nattjästa rågfrallor där alla ingredienser endast rörs ihop. Jäsningen sker i kylen över natten och på morgonen gräddas brödet. Färskt bröd till frukost är verkligen frukostlyx.

Print

Nattjästa rågfrallor

De här nattjästa rågfrallorna rör du ihop enkelt på kvällen och låter jäsa i kylen över natten. På morgonen är det bara att dela degen i 6 st bitar och grädda dem i ugnen. Sen har man gott nybakat bröd till frukosten.
Course Bröd, Frukost
Cuisine bröd, frallor, frukostfrallor, rågbröd
Keyword bröd med rågmjöl, enkla frukostfrallor, knådfritt bröd, knådfritt bröd recept, nattjäst bröd, nattjäst bröd recept, recept frukostfrallor, recept nattjäst bröd
Prep Time 10 minutes
Cook Time 18 minutes
Total Time 28 minutes
Servings 6 st bröd
Author Elina och Micke

Ingredients

  • ¼ pkt jäst (12,5 g)
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk ljus sirap eller flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl special
  • 2 ¾ dl finmalt rågmjöl

Instructions

  • Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen löst upp. 
  • Tillsätt olivolja och sirap. Blanda runt. 
  • Blanda saltet med mjölet. Rör ner mjölet. Degen ska vara kladdig. Degen behöver bara röras samman. 
  • Täck över bunken med plastfolie och ställ i kylen över natten.
    Vill du baka brödet dagtid? Låt brödet då jäsa i kylen i ca 8 timmar.
  • På morgonen sätt ugnen på 225 grader. 
  • Mjöla bordet och stjälp upp degen. Degen behöver inte knådas. 
  • Dela degen i 6 st bitar. Lägg bitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • Grädda bröden mitt i ugnen i ca 16-18 minuter.
  • Ta ut plåten och låt bröden svalna något.
css.php