Engelska scones
Det som skiljer engelska scones mot de svenska är att de engelska stansas ut med kakmått samt att i England använder man så kallat kakmjöl som är ett fint vetemjöl med bakpulver i. I vårt recept använder vi vanligt mjöl men tillsätter bakpulver. Servera gärna med färskost och sylt.

Print

Engelska scones

Härligt goda och fluffiga scones.
Av receptet får man ut mellan ca 8-9 st scones.
Course Fika, Frukost, helgfrukost
Cuisine engelskt
Keyword engelska scones, fluffiga scones, recept på engelska scones, scones, scones recept
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 8 st
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 450 g vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 150 g rumsvarmt smör i kuber
  • 4 msk strösocker
  • 1 st ägg
  • 1 ⅓ dl filmjölk

Pensling

  • 1 st ägg
  • 1 skvätt mjölk

Instructions

  • Sätt ugnen på 220 grader, över-och undervärme.
  • Sikta vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt ner i en bunke.
  • Lägg i smöret i bunken och nyp ihop till en smulig massa.
  • Blanda ner strösocker. Skjut undan mjölet åt sidorna så en grop i mitten bildas.
  • I en separat bunke tillsätt ägg och filmjölk. Blanda samman.
  • Häll filmjölksblandningen i gropen. Arbeta ihop degen med hjälp av en slickepott och knåda sedan ihop degen lite lätt. Men överarbeta inte degen.
  • Lägg degen på ett lätt mjölat bord. Platta ut degen tills den är 2-3 cm tjock.
  • Stansa ut scones med kakstansare (ca 7 cm i diameter) och lägg sconesen på en bakplåt med bakplåtspapper. För ihop degen och platta ut och stansa ut scones igen. Återupprepa tills degen tar slut.
  • Blanda samman ägg och mjölk och pensla sconesen.
  • Ställ sconesen mitt i ugnen i ca 13-15 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och servera med t.ex. färskost, sylt, färska bär eller smör.
  • Sconesen går bra att frysa in.
css.php