Go Back
Print

Engelska scones

Härligt goda och fluffiga scones.
Av receptet får man ut mellan ca 8-9 st scones.
Måltid Fika, Frukost, helgfrukost
Kök engelskt
Keyword engelska scones, fluffiga scones, recept på engelska scones, scones, scones recept
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Servings 8 st
Author Elina och Micke

Ingredienser

  • 450 g vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 150 g rumsvarmt smör i kuber
  • 4 msk strösocker
  • 1 st ägg
  • 1 ⅓ dl filmjölk

Pensling

  • 1 st ägg
  • 1 skvätt mjölk

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220 grader, över-och undervärme.
  • Sikta vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt ner i en bunke.
  • Lägg i smöret i bunken och nyp ihop till en smulig massa.
  • Blanda ner strösocker. Skjut undan mjölet åt sidorna så en grop i mitten bildas.
  • I en separat bunke tillsätt ägg och filmjölk. Blanda samman.
  • Häll filmjölksblandningen i gropen. Arbeta ihop degen med hjälp av en slickepott och knåda sedan ihop degen lite lätt. Men överarbeta inte degen.
  • Lägg degen på ett lätt mjölat bord. Platta ut degen tills den är 2-3 cm tjock.
  • Stansa ut scones med kakstansare (ca 7 cm i diameter) och lägg sconesen på en bakplåt med bakplåtspapper. För ihop degen och platta ut och stansa ut scones igen. Återupprepa tills degen tar slut.
  • Blanda samman ägg och mjölk och pensla sconesen.
  • Ställ sconesen mitt i ugnen i ca 13-15 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och servera med t.ex. färskost, sylt, färska bär eller smör.
  • Sconesen går bra att frysa in.