Härligt goda och fluffiga scones. Av receptet får man ut mellan ca 8-9 st scones.
Måltid Fika, Frukost, helgfrukost
Kök engelskt
Keyword engelska scones, fluffiga scones, recept på engelska scones, scones, scones recept
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagningstid 15 minuterminuter
Total tid 30 minuterminuter
Servings 8st
Author Elina och Micke
Ingredienser
450 gvetemjöl
3tskbakpulver
½tskbikarbonat
1nypasalt
150grumsvarmt smör i kuber
4mskströsocker
1stägg
1 ⅓dlfilmjölk
Pensling
1stägg
1skvättmjölk
Instruktioner
Sätt ugnen på 220 grader, över-och undervärme.
Sikta vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt ner i en bunke.
Lägg i smöret i bunken och nyp ihop till en smulig massa.
Blanda ner strösocker. Skjut undan mjölet åt sidorna så en grop i mitten bildas.
I en separat bunke tillsätt ägg och filmjölk. Blanda samman.
Häll filmjölksblandningen i gropen. Arbeta ihop degen med hjälp av en slickepott och knåda sedan ihop degen lite lätt. Men överarbeta inte degen.
Lägg degen på ett lätt mjölat bord. Platta ut degen tills den är 2-3 cm tjock.
Stansa ut scones med kakstansare (ca 7 cm i diameter) och lägg sconesen på en bakplåt med bakplåtspapper. För ihop degen och platta ut och stansa ut scones igen. Återupprepa tills degen tar slut.
Blanda samman ägg och mjölk och pensla sconesen.
Ställ sconesen mitt i ugnen i ca 13-15 minuter.
Ta ut ur ugnen och servera med t.ex. färskost, sylt, färska bär eller smör.