Frallor med kvarg
Enkla och goda bröd som innehåller kvarg och havregryn. De här blir luftiga och mjuka. Passar perfekt till frukost och mellanmål.

Print

Frallor med kvarg

Luftiga och mjuka. Passar perfekt till frukost och mellanmål. 
Course Bröd
Cuisine bakning, bröd
Keyword bröd med kvarg, bröd med kvarg och havregryn, enkelt bröd, enkla frallor, frallor med kvarg
Prep Time 15 minutes
Cook Time 14 minutes
Jäsning 45 minutes
Total Time 1 hour 14 minutes
Servings 12 st bröd
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 msk sirap eller honung
  • 250 g kvarg 10%
  • 8 dl vetemjöl
  • vatten till pensling

Instructions

  • Smula jästen ner i en bunke.
  • Smält smöret. Häll i mjölken och värm till fingervarmt (37 grader).
  • Häll lite av degvätskan över jästen. Rör om till jästen löst upp. Häll ner resterande degvätska.
  • Tillsätt havregryn, salt, sirap, kvarg och all vetemjöl.
  • Knåda degen till en smidig deg gärna med en köksassistent.
  • Täck över degen och låt jäsa i 30 minuter.
  • Stjälp upp degen på ett mjölat bord. Dela degen i 12 bitar och forma till runda bröd.
  • Lägg över bröden på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa 15 minuter.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Pensla bröden med vatten.
  • Ställ bröden mitt i ugnen i ca 12-14 minuter.
  • Ta ut och låt svalna.
css.php