Frallor med kvarg
Enkla och goda bröd som innehåller kvarg och havregryn. De här blir luftiga och mjuka. Passar perfekt till frukost och mellanmål.
Frallor med kvarg
Luftiga och mjuka. Passar perfekt till frukost och mellanmål.
Servings 12 st bröd
Ingredients
- 50 g jäst
- 50 g smör
- 2 ½ dl mjölk
- 1 ½ dl havregryn
- 1 ½ tsk salt
- 3 msk sirap eller honung
- 250 g kvarg 10%
- 8 dl vetemjöl
- vatten till pensling
Instructions
- Smula jästen ner i en bunke.
- Smält smöret. Häll i mjölken och värm till fingervarmt (37 grader).
- Häll lite av degvätskan över jästen. Rör om till jästen löst upp. Häll ner resterande degvätska.
- Tillsätt havregryn, salt, sirap, kvarg och all vetemjöl.
- Knåda degen till en smidig deg gärna med en köksassistent.
- Täck över degen och låt jäsa i 30 minuter.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bord. Dela degen i 12 bitar och forma till runda bröd.
- Lägg över bröden på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa 15 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bröden med vatten.
- Ställ bröden mitt i ugnen i ca 12-14 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
Blev jättefina! Smidig deg och gott resultat även med torrjäst.
Oj, så fantastiskt goda de blev. Lätta att baka var de också, kommer att bakas många gånger framöver..