Nattjästa saffransfrallor
Enkla och härliga bröd med smak av saffran. Bröden förbereds kvällen innan och på morgonens gräddas de i ugnen. Gott enkelt bröd som passar perfekt till adventsfrukosten.
Nattjästa saffransbröd
Enkla men så goda saffransbröd där degen görs kvällen innan och på morgonen bakas den snabbt ut och bröden gräddas i ugnen.
Portioner 6 st bröd
Ingredienser
- 12,5 g (¼ paket) jäst
- 1 paket (0,5 g) saffran
- 1 ½ dl vatten
- 1 dl mjölk
- 1 msk honung eller ljus sirap
- 1 msk neutral olja
- 6 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke.
- Blanda samman vatten, mjölk och saffran. Häll vätskan över jästen och rör om tills jästen lösts upp.
- Tillsätt honung och olja. Blanda runt.
- Blanda vetemjöl och salt i en separat skål. Rör ner mjölet med hjälp av en slev. Degen ska vara kladdig. Degen behöver bara röras samman.
- Täck över bunken med plastfolie och ställ i kylen över natten.Vill du baka brödet dagtid? Låt brödet då jäsa i kylen i ca 8 timmar.
- På morgonen sätt ugnen på 225 grader, över och undervärme.
- Mjöla bordet och stjälp upp degen. Degen behöver inte knådas.
- Dela degen i 6 st bitar. Lägg bitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Grädda bröden mitt i ugnen i ca 16-18 minuter.
- Ta ut plåten och låt bröden svalna något innan servering.
Senaste kommentarer