Fyllning till semlor
I detta inlägg finner du tre olika fyllningar till semlor. Klassisk mandelmassa, rostad mandelmassa och klassisk finsk fyllning till semla.
Sugen på att baka egna semmelbullar? Kika in i detta recept på våra släta bullar. Klicka här för att komma till receptet.
Fyllning till semlor
I detta receptkort hittar du tre förslag på fyllning till semla.
Servings 6 portioner
Ingredients
Klassisk mandelmassa
- 200 g sötmandlar
- 200 g florsocker
- mjölk valfri mängd, kan bytas ut mot vatten eller grädde
Rostad mandelmassa
- 200 g sötmandlar
- 200 g florsocker
- 2 st äggvitor
- mjölk valfri mängd, kan bytas ut mot vatten eller grädde
Finsk klassisk semla
- hallonsylt eller jordgubbssylt
Topping till alla semlor
- vispad grädde
Instructions
Klassisk mandelmassa
- Koka upp vatten. Lägg mandlarna i det kokande vattnet och koka 1 minut. Sila av vattnet och kyl mandlarna med kallt vatten.
- Skala mandlarna.
- Lägg mandlar och florsocker i matberedare. Mixa till en slät massa. Späd med mjölk och mixa till önskad konsistens
- Förvara mandelmassan i tätsluten burk. Mandelmassan håller sig i kylen ungefär 1 vecka.
Rostad mandelmassa
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Lägg mandlarna på en ugnsplåt och ställ plåten i ugnen i ca 10-12 minuter. Rör om mandlarna några gånger under tiden.
- Ta ut mandlarna och låt svalna.
- Mixa mandlarna med hjälp av en matberedare till en smulig massa. Tillsätt florsocker och mixa ihop.
- Tillsätt äggvitorna och mixa till en slät konsistens. Tycker man att mandelmassan är för tjock kan man tunna ut den till önskad konsistens med mjölk.
- Förvara mandelmassan i tätsluten burk. Mandelmassan håller sig i kylen ungefär 1 vecka.
Finsk klassisk semla
- Fyll semlorna med valfri mängd sylt och toppa med vispad grädde.
Senaste kommentarer