Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Fyllning till semlor
I detta receptkort hittar du tre förslag på fyllning till semla.
Måltid
Fika
Kök
fyllning till semlor, semlor
Keyword
egen mandelmassa, egen mandelmassa recept, finsk semla, fyllning till semlor, klassisk mandelmassa, mandelmassa, rostad mandelmassa, semla med rostad mandelmassa, syltsemla
Förberedelser
15
minuter
minuter
Total tid
15
minuter
minuter
Servings
6
portioner
Author
Elina och Micke
Ingredienser
Klassisk mandelmassa
200
g
sötmandlar
200
g
florsocker
mjölk valfri mängd, kan bytas ut mot vatten eller grädde
Rostad mandelmassa
200
g
sötmandlar
200
g
florsocker
2
st
äggvitor
mjölk valfri mängd, kan bytas ut mot vatten eller grädde
Finsk klassisk semla
hallonsylt eller jordgubbssylt
Topping till alla semlor
vispad grädde
Instruktioner
Klassisk mandelmassa
Koka upp vatten. Lägg mandlarna i det kokande vattnet och koka 1 minut. Sila av vattnet och kyl mandlarna med kallt vatten.
Skala mandlarna.
Lägg mandlar och florsocker i matberedare. Mixa till en slät massa. Späd med mjölk och mixa till önskad konsistens
Förvara mandelmassan i tätsluten burk. Mandelmassan håller sig i kylen ungefär 1 vecka.
Rostad mandelmassa
Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg mandlarna på en ugnsplåt och ställ plåten i ugnen i ca 10-12 minuter. Rör om mandlarna några gånger under tiden.
Ta ut mandlarna och låt svalna.
Mixa mandlarna med hjälp av en matberedare till en smulig massa. Tillsätt florsocker och mixa ihop.
Tillsätt äggvitorna och mixa till en slät konsistens. Tycker man att mandelmassan är för tjock kan man tunna ut den till önskad konsistens med mjölk.
Förvara mandelmassan i tätsluten burk. Mandelmassan håller sig i kylen ungefär 1 vecka.
Finsk klassisk semla
Fyll semlorna med valfri mängd sylt och toppa med vispad grädde.