Grahamsbullar
Bröd med graham är så gott. De här bröden är enkla att baka också vilket är ett stort plus. Vi har mer och mer börjat baka vårt egna bröd. Mestadels för det är kul och sen för att hembakat bröd är det godaste brödet. I det här brödreceptet använder vi oss av grovmalt grahamsmjöl som bidrar till att brödet får fullkorn och grövre konsistens.

Skriv ut

Grahamsbullar

Gott och lättbakat bröd med grahamsmjöl.
Måltid Bröd, frukostbröd
Kök bröd, frukostbröd, frukostfrallor
Keyword bröd med grehamsmjöl, enkelt bröd med graham, enkla frallor, grahamsbröd, grahamsbröd recept, grahamsbullar, grahamsfrallor
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Jäsningstid 1 timme 15 minuter
Total tid 1 timme 57 minuter
Portioner 10 st
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl grovmalt grahamsmjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • ca 6-7 dl vetemjöl

Pensling och topping

  • vatten
  • grahamsmjöl

Instruktioner

  • Smula jästen ner i en bunke.
  • Värm mjölken till fingervarmt (37 grader). Häll lite av mjölken över jästen och rör tills jästen lösts upp. Häll ner resten av mjölken.
  • Tillsätt olivolja och grahamsmjöl. Rör runt. Tillsätt salt och lite vetemjöl i taget. Knåda degen till en smidig deg med starka. glutentrådar, gärna med hjälp av köksassistent.
  • Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  • Dela degen i 10 bitar och rulla till runda bullar.
  • Lägg bröden på en bakplåt med bakpkåtsapper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  • Pensla bröden med vatten och toppa bröden med grahamsmjöl.
  • Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
css.php