Grahamsbullar
Bröd med graham är så gott. De här bröden är enkla att baka också vilket är ett stort plus. Vi har mer och mer börjat baka vårt egna bröd. Mestadels för det är kul och sen för att hembakat bröd är det godaste brödet. I det här brödreceptet använder vi oss av grovmalt grahamsmjöl som bidrar till att brödet får fullkorn och grövre konsistens.
Grahamsbullar
Gott och lättbakat bröd med grahamsmjöl.
Servings 10 st
Ingredients
- 25 g jäst
- 4 dl mjölk
- 1 msk olivolja
- 2 dl grovmalt grahamsmjöl
- 1 ½ tsk salt
- ca 6-7 dl vetemjöl
Pensling och topping
- vatten
- grahamsmjöl
Instructions
- Smula jästen ner i en bunke.
- Värm mjölken till fingervarmt (37 grader). Häll lite av mjölken över jästen och rör tills jästen lösts upp. Häll ner resten av mjölken.
- Tillsätt olivolja och grahamsmjöl. Rör runt. Tillsätt salt och lite vetemjöl i taget. Knåda degen till en smidig deg med starka. glutentrådar, gärna med hjälp av köksassistent.
- Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
- Dela degen i 10 bitar och rulla till runda bullar.
- Lägg bröden på en bakplåt med bakpkåtsapper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bröden med vatten och toppa bröden med grahamsmjöl.
- Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
Senaste kommentarer