Glass med pistagekräm
Härlig glass som smaksätts med pistagekräm. Tänk hasselnötskräm fast skillnaden är att den görs på pistagenötter och är grön i färgen. Micke älskar allt med pistage och pistagekräm är hans favorit. Den är verkligen god till mycket och riktigt god i glass.

Skriv ut

Glass med pistagekräm

God enkel glass som smaksätts med pistagekräm
Måltid eferrätt, Fika
Kök efterrätt, egen glass, fika, glass, glass utan glassmaskin
Keyword egen glass med pistagekräm, enkel glass, enkelt recept på glass, glass med pistagekräm, god enkel glass, pistageglass, pistagekräm, recept på glass
Förberedelser 15 minuter
Tid i frysen 6 timmar
Total tid 6 timmar 15 minuter
Portioner 1 sats
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk (397 g) sötad kondenserad mjölk
  • 1 dl pistagekräm

Instruktioner

  • Vispa grädde tills grädden har mjuka toppar.
  • Tillsätt kondenserad mjölk och vispa ihop.
  • Värm pistagekrämen i några sekeunder i mikron, ca 5 sekunder. Detta för att den ska bli enkel att ringla över glassen.
  • Häll ⅓ av glassmeten i en rymlig form/behållare som rymmer 1,5 l. Ringla pistagekräm över glassen och ta en sked och stryk runt pistagekrämen lite lätt. Upprepa denna process två gånger till.
  • Täck över formen och ställ i frysen i minst 6 timmar.
  • Notis: Vill man kan man tillsätta hackade pistagenötter i glassen.
css.php