Glass med pistagekräm
Härlig glass som smaksätts med pistagekräm. Tänk hasselnötskräm fast skillnaden är att den görs på pistagenötter och är grön i färgen. Micke älskar allt med pistage och pistagekräm är hans favorit. Den är verkligen god till mycket och riktigt god i glass.


Glass med pistagekräm
God enkel glass som smaksätts med pistagekräm
Servings 1 sats
Ingredients
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk (397 g) sötad kondenserad mjölk
- 1 dl pistagekräm
Instructions
- Vispa grädde tills grädden har mjuka toppar.
- Tillsätt kondenserad mjölk och vispa ihop.
- Värm pistagekrämen i några sekeunder i mikron, ca 5 sekunder. Detta för att den ska bli enkel att ringla över glassen.
- Häll ⅓ av glassmeten i en rymlig form/behållare som rymmer 1,5 l. Ringla pistagekräm över glassen och ta en sked och stryk runt pistagekrämen lite lätt. Upprepa denna process två gånger till.
- Täck över formen och ställ i frysen i minst 6 timmar.
- Notis: Vill man kan man tillsätta hackade pistagenötter i glassen.
Senaste kommentarer