Blåbärskladdkaka
En härligt god kladdkaka med blåbär.

Gräddningstiden för detta recept anges som ungefärlig tid mellan 15-25 minuter. Detta eftersom det beror på om man använder färska eller frysta blåbär. Vi gräddade vår kladdkaka på bilden i ca 22-23 minuter. Då fick den fastare kanter med en kladdigare mitten. Då använde vi frysta blåbär. Vårt tips är att när 15 minuter gått är att man tittar till kladdkakan och ser om den är klar eller behöver mer tid.

Print

Kladdkaka med blåbär

God kladdaka med härlig choklad- och blåbärssmak.
Gräddningstiden för detta recept anges som ungefärlig tid mellan 15-25 minuter. Detta eftersom det beror på om man använder färska eller frysta blåbär. Vi gräddade vår kladdkaka på bilden i ca 22-23 minuter. Då fick den fastare kanter med en kladdigare mitten. Då använde vi frysta blåbär. Vårt tips är att när 15 minuter gått är att man tittar till kladdkakan och ser om den är klar eller behöver mer tid. 
Course Bakverk, Efterrätt
Cuisine Bakverk, efterrätt
Keyword blåbärskladdkaka, kladdkaka, kladdkaka med blåbär
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 6 bitar
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 175 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 2 ½ dl färska eller frysta blåbär
  • ca 1 ½ msk potatismjöl (om frysta blåbär används)

Instructions

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smörj och klä en form (24 cm) med löstagbara kanter med bakplåtspapper.(Genom att smörja botten med t.ex. olja eller smör fäster bakplåtspappret enklare och blir enklare att klippa i rätt storlek)
  • Smält smöret
  • Knäck äggen i en bunke och tillsätt sockret. Rör ihop. 
  • Blanda samman vatemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en separat bunke.
  • Häll ner mjölblandningen och smöret och rör runt till en jämn smet.
  • Blanda blåbär med potatismjöl i en separat bunke. Blanda ner blåbären i kladdkakesmeten.
  • Häll smeten i formen.
  • Ställ i ugnen i ca 15-25 minuter.
    Gräddningstiden för detta recept anges som ungefärlig tid mellan 15-25 minuter. Detta eftersom det beror på om man använder färska eller frysta blåbär. Vi gräddade vår kladdkaka på bilden i ca 22-23 minuter. Då fick den fastare kanter med en kladdigare mitten. Då använde vi frysta blåbär. Vårt tips är att när 15 minuter gått är att man tittar till kladdkakan och ser om den är klar eller behöver mer tid. 
  • Ta ut kakan och låt svalna något.
  • Servera kakan med t.ex. vispad grädde eller glass.
css.php