Hallonpannacotta
En härlig rosa pannacotta med smak av hallon. Toppa den färdiga pannacotta med valfria saker som t.ex. vispad grädde, hyvlad/hackad choklad eller varför inte färska hallon?
Tips för en lyckad pannacotta
- Värm grädden försiktigt – Låt grädden bli varm men inte koka, då får du en len och fin pannacotta utan att den blir grynig.
- Sila hallonen – Genom att passera de kokta hallonen genom en sil får du en slät och fin hallonsmak utan kärnor.
- Ge den tid att stelna – Minst 3 timmar i kylen, men gärna längre, för att få den perfekta konsistensen.



Hallonpannacotta
Enkel hallonpannacotta som får sin fina rosa färg av hallon. Vill du ha lite sötare pannacotta? Då kan du tillsätta 1-2 msk strösocker till grädden när den ska värmas. Vill du ha lite vaniljsmak? Då kan du tillsätta 1 tsk vaniljsocker i pannacotta smeten i samband med när yoghurten ska i.
Servings 4 portioner
Ingredienser
- 2 st gelatinblad
- 200 g hallon, både frysta eller färska går bra
- 100 g vit choklad
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl naturell yoghurt
Till servering förslag
- vispad grädde
- hackad choklad mjölk, mörk eller vit choklad
- hallon
- citronmeliss
Instruktioner
- Koka upp hallonen och värm tills de blivit mosiga och fått en syltlikande konsistens.
- Ta hallonen från värmen och ställ åt sidan för att svalna.
- Lägg gelatinbladen i ett kallt vattenbad. Låt ligga minst 5 minuter men gärna 10 minuter.
- Hacka chokladen och ställ åt sidan.
- I en ren kastrull häll i grädden. Värm upp grädden utan att koka den. Tips! Värm inte upp grädden på högsta värmen på din spis. Utan värm upp grädden på medeltemperatur t.ex. på 5-6 funktion på en spis med 10 steg. Genom att endast värma grädden kommer man få en slätare pannacotta.
- Ta grädden från värmen. Ta fram en finmaskig sil och pressa ur hallonsaften ner i grädden. Blanda samman. Tips! Hallonkärnorna som blir kvar kan man använda till t.ex. hallongrädde eller till sylt om du tänkt koka egen sylt.
- Blanda ner yoghurten sen den vita chokladen. Blanda tills chokladen smält helt.
- Häll upp pannacotta i fyra serveringsglas.
- Ställ pannacotta i kylen i minst 3 timmar.
- Servera pannacotta med valfria tillbehör.
Senaste kommentarer