Hallonpannacotta

En härlig rosa pannacotta med smak av hallon. Toppa den färdiga pannacotta med valfria saker som t.ex. vispad grädde, hyvlad/hackad choklad eller varför inte färska hallon?

Tips för en lyckad pannacotta

  • Värm grädden försiktigt – Låt grädden bli varm men inte koka, då får du en len och fin pannacotta utan att den blir grynig.
  • Sila hallonen – Genom att passera de kokta hallonen genom en sil får du en slät och fin hallonsmak utan kärnor.
  • Ge den tid att stelna – Minst 3 timmar i kylen, men gärna längre, för att få den perfekta konsistensen.

hallonpannacotta/rosa pannacotta
Print

Hallonpannacotta

Enkel hallonpannacotta som får sin fina rosa färg av hallon.
Vill du ha lite sötare pannacotta? Då kan du tillsätta 1-2 msk strösocker till grädden när den ska värmas.
Vill du ha lite vaniljsmak? Då kan du tillsätta 1 tsk vaniljsocker i pannacotta smeten i samband med när yoghurten ska i.
Måltid dessert, eferrätt
Kök eferrätt i glas, efterrätt
Keyword enkel hallonpannacotta, enkel pannacotta, hallonpannacotta, pannacotta med hallon, rosa pannacotta
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 3 timmar
Total tid 3 timmar 30 minuter
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredienser

  • 2 st gelatinblad
  • 200 g hallon, både frysta eller färska går bra
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl naturell yoghurt

Till servering förslag

  • vispad grädde
  • hackad choklad mjölk, mörk eller vit choklad
  • hallon
  • citronmeliss

Instruktioner

  • Koka upp hallonen och värm tills de blivit mosiga och fått en syltlikande konsistens.
  • Ta hallonen från värmen och ställ åt sidan för att svalna.
  • Lägg gelatinbladen i ett kallt vattenbad. Låt ligga minst 5 minuter men gärna 10 minuter.
  • Hacka chokladen och ställ åt sidan.
  • I en ren kastrull häll i grädden. Värm upp grädden utan att koka den.
    Tips! Värm inte upp grädden på högsta värmen på din spis. Utan värm upp grädden på medeltemperatur t.ex. på 5-6 funktion på en spis med 10 steg. Genom att endast värma grädden kommer man få en slätare pannacotta.
  • Ta grädden från värmen. Ta fram en finmaskig sil och pressa ur hallonsaften ner i grädden. Blanda samman.
    Tips! Hallonkärnorna som blir kvar kan man använda till t.ex. hallongrädde eller till sylt om du tänkt koka egen sylt.
  • Blanda ner yoghurten sen den vita chokladen. Blanda tills chokladen smält helt.
  • Häll upp pannacotta i fyra serveringsglas.
  • Ställ pannacotta i kylen i minst 3 timmar.
  • Servera pannacotta med valfria tillbehör.
css.php