Gino
Ugnsgratinerad frukt och bär. I en klassisk Gino har man bananer, kiwi och jordgubbar. Detta toppas med vit choklad och gratineras i ugnen till chokladen blivit gyllene. Men känn dig fri att göra denna dessert med olika sorters frukt och bär.

Det här är en klassisk svensk efterrätt som skapades på en krog i Stockholm och som var väldigt populär under 90-talet.

Print

Gino

Klassisk svensk dessert som var populär på Stockholmskrogarna under 90-talet.
Course dessert, eferrätt
Cuisine dessert, efterrätt
Keyword efterrätt på frukt, gino, gino recept, klassisk gino, varm fruktsallad
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 2 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 1 st banan
  • 1 st kiwi
  • 8-10 st jordgubbar
  • 50 g vit choklad

Till servering

  • vaniljglass, vispad grädde eller turkisk yoghurt

Instructions

  • Sätt ugnen på 225 grader, gärna grillfunktionen.
  • Skala banan och kiwi. Snoppa jordgubbarna.
  • Skiva frukten i bitar.
  • Lägg över i en ugnssäker form.
  • Hacka eller riv chokladen. Strö över.
  • Sätt formen i övre delen av ugnen i ca 5-10 minuter till chokladen fått fin färg.
css.php