Saffranskladdkaka med lingongrädde
En julig variant på en kär klassiker. Den här kladdkakan blir härligt kladdig. Godast är den när den serveras kylskåpskall då får den bäst konsistens och kladdighet. Det är bra att ha framförhållning när man gör denna kladdkaka. Vi rekommenderar att man bakar denna en dag innan man tänker servera.
Saffranskladdkaka med lingongrädde
En härlig och god kladdkaka med saffran. Tips! Baka gärna kakan en dag innan servering då får den bäst konsistens och smak.
Servings 10 bitar
Ingredients
- 100 g smör
- 1 paket (0,5 g) saffran
- 100 g vit choklad
- 3 st ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 2 ½ dl vetemjöl
Lingongrädde
- 2 ½ dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- valfri mängd lingonsylt
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra och bröa en form på 24 cm i diameter. Alternativt fäst ett bakplåtspapper i botten av formen.
- Bryt chokladen i mindre bitar.
- Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och rör ner saffran. Lägg i chokladen och rör om tills chokladen smält.
- Blanda samman ägg och socker i en bunke. Rör ner chokladsmeten och sikta ner mjölet. Vänd ihop till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Ta ut kakan och låt svalna. Servera kakan väl kyld.
Lingongrädde
- Vispa grädde med vaniljsocker.
- Smaka av grädden med lingonsylt.
Senaste kommentarer