Krämiga havrebollar
De här havrebollarna blir riktigt krämiga och goda. Men vad är skillnaden på en havreboll och en chokladboll? Havrebollar är mer ljusa i färgen och har inte lika tydlig chokladsmak som en chokladboll. Istället har havrebollar en mer tydlig smak av havre med toner av choklad.
För att få slät konsistens på havrebollarna rekommenderar vi att mixa ihop smeten i en matberedare.
Havrebollarna förvaras i kylen men för godast konsistens, ta fram dem i rumstemperatur en stund innan serveringen. På så sätt kommer de upp i temperatur, smöret blir mjukare vilket gör att krämigheten kommer fram.
Krämiga havrebollar
Goda och härligt krämiga havrebollar med toner av choklad.
Portioner 1 sats
Ingredienser
- 150 g rumsvarmt smör
- 5 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 1 dl florsocker
- 1 msk kakao
- ½ msk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- ½ dl vispgrädde
- kokosflingor att rulla i
Instruktioner
- Lägg alla ingredienser förutom kokosflingorna i en matberedare. Mixa ihop till en slät konsistens. Har du ingen matberedare? Mixa då först havregrynen i en vanlig mixer och blanda sedan samman med övriga ingredienser med en slev eller elvisp.
- Rulla smeten till bollar av valfri storlek och rulla bollarna i kokosflingor. Upplevs smeten för kladdig att rulla? Ställ smeten i kylen i ca 20-30 minuter innan rullning.
- Förvara havrebollarna i kylen. Ta fram i rumstemperatur en stund innan servering. De blir godare och den krämiga konsistensen kommer fram mer när de får gå upp i temperatur.
Senaste kommentarer