Len Chokladpudding
Egen chokladpudding är busenkelt att göra och bästa är att det tar mindre än 10 minuter att fixa. Det enda man behöver göra är att mäta upp ingredienserna och koka upp och hälla i portionsglas. Sen har man en enkel och en riktigt god efterrätt. I denna chokladpudding har vi även i choklad utöver kakao för att maxa chokladsmaken.

Skriv ut

Len chokladpudding

Enkel len och krämig chokladpudding med härlig chokladsmak. Enkel att förbereda och tar mindre än 10 minuter att fixa tid för nedkylning.
Måltid Efterrätt
Kök eferrätt i glas, efterrätt
Keyword chokladpudding, chokladpudding recept, eferrätt i glas recept, eferrätt med choklad, efterrätt i glas, enkel chokladpudding, enkel eferrätt med choklad, enkel efterrätt, len chokladpudding
Förberedelser 10 minuter
Tid i kylen 2 timmar
Total tid 2 timmar 10 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 2 msk kakao
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk eller mjölkchoklad

Instruktioner

  • Lägg kakao, socker, majsstärkelse och vaniljsocker i en kastrull.
  • Häll på mjölk och grädde. Vispa samman.
  • Värm upp och rör runt hela tiden under uppvärmningen. När det kokar sänk genast värmen och sjud i ca 1 minut. När puddingen tjocknat. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör om tills chokladen smält.
  • Fördela i portionsglas.
    Lägg gärna en bit platsfolie på puddingen. Detta för att förhindra att en hinna bildas under tiden puddingen vilar i kylen.
  • Kyl puddingen i ca 2 timmar.
  • Servera som den är eller tillsammans med en klick vispad grädde och färska bär, nötter, riven choklad m.m.
css.php