Len Chokladpudding
Egen chokladpudding är busenkelt att göra och bästa är att det tar mindre än 10 minuter att fixa. Det enda man behöver göra är att mäta upp ingredienserna och koka upp och hälla i portionsglas. Sen har man en enkel och en riktigt god efterrätt. I denna chokladpudding har vi även i choklad utöver kakao för att maxa chokladsmaken.
Len chokladpudding
Enkel len och krämig chokladpudding med härlig chokladsmak. Enkel att förbereda och tar mindre än 10 minuter att fixa tid för nedkylning.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 3 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 2 msk kakao
- 2 msk strösocker
- 2 msk majsstärkelse
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g mörk eller mjölkchoklad
Instructions
- Lägg kakao, socker, majsstärkelse och vaniljsocker i en kastrull.
- Häll på mjölk och grädde. Vispa samman.
- Värm upp och rör runt hela tiden under uppvärmningen. När det kokar sänk genast värmen och sjud i ca 1 minut. När puddingen tjocknat. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör om tills chokladen smält.
- Fördela i portionsglas. Lägg gärna en bit platsfolie på puddingen. Detta för att förhindra att en hinna bildas under tiden puddingen vilar i kylen.
- Kyl puddingen i ca 2 timmar.
- Servera som den är eller tillsammans med en klick vispad grädde och färska bär, nötter, riven choklad m.m.
Senaste kommentarer