Len Chokladpudding
Egen chokladpudding är busenkelt att göra och bästa är att det tar mindre än 10 minuter att fixa. Det enda man behöver göra är att mäta upp ingredienserna och koka upp och hälla i portionsglas. Sen har man en enkel och en riktigt god efterrätt. I denna chokladpudding har vi även i choklad utöver kakao för att maxa chokladsmaken.

Print

Len chokladpudding

Enkel len och krämig chokladpudding med härlig chokladsmak. Enkel att förbereda och tar mindre än 10 minuter att fixa tid för nedkylning.
Course Efterrätt
Cuisine eferrätt i glas, efterrätt
Keyword chokladpudding, chokladpudding recept, eferrätt i glas recept, eferrätt med choklad, efterrätt i glas, enkel chokladpudding, enkel eferrätt med choklad, enkel efterrätt, len chokladpudding
Prep Time 10 minutes
Tid i kylen 2 hours
Total Time 2 hours 10 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 2 msk kakao
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk eller mjölkchoklad

Instructions

  • Lägg kakao, socker, majsstärkelse och vaniljsocker i en kastrull.
  • Häll på mjölk och grädde. Vispa samman.
  • Värm upp och rör runt hela tiden under uppvärmningen. När det kokar sänk genast värmen och sjud i ca 1 minut. När puddingen tjocknat. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör om tills chokladen smält.
  • Fördela i portionsglas.
    Lägg gärna en bit platsfolie på puddingen. Detta för att förhindra att en hinna bildas under tiden puddingen vilar i kylen.
  • Kyl puddingen i ca 2 timmar.
  • Servera som den är eller tillsammans med en klick vispad grädde och färska bär, nötter, riven choklad m.m.
css.php