Citronkladdkaka med vit choklad
Syrlig, fräsch och lagom söt kladdkaka är vad detta är. Perfekt kladdkaka för att inviga våren eller varför inte ställa fram på påskbordet?
Enkel att baka man smälter smöret och rör ner chokladen i det smälta smöret och blandar man samman övriga ingredienser. Den goda citronsmaken kommer både från citronzest och saft.
Citronkladdkaka med vit choklad
Lättbakad syrlig, fräsch och lagom söt kladdkaka.
Servings 8 bitar
Ingredients
- 100 g smör
- 100 g vit choklad
- 3 st ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 2 ½ dl vetemjöl
- 2 st citroner
Servering förslag
- florsocker
- vispad grädde
- färska bär t.ex. hallon
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
- Smöra och bröa en form på 24 cm i diameter.
- Bryt chokladen i mindre bitar.
- Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen rör ner chokladen. Rör om tills chokladen smält.
- Blanda samman ägg och socker i en bunke. Riv ner citronzest från båda citronerna och pressa ur citronsaften. Tillsätt chokladsmeten och sikta ner mjölet. Vänd ihop till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. I vår ugn tar det 20 minuter och då får vi en kladdig kaka. Tänk på att alla ugnar är olika och anpassa tiden just efter din ugn.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna. Servera kakan gärna väl kyld med valfria tillbehör. Vi tycker denna kladdkaka är godast när den serveras kylskåpskall.
Senaste kommentarer