Ett populärt bröd som äts mycket i bland annat USA både till frukost och lunch med många olika typer av pålägg. Brödet kokas först och gräddas sedan i ung och får en härlig konsistens.
Häll över vatten och lös upp jästen. Notis: vattnet ska inte värmas till 37 grader.
Rör ner olja och honung/sirap.
Blanda mjölet med saltet.
Tillsätt lite mjöl i taget. Arbeta degen kraftigt för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
Ta fram en ny bunke och olja in den lite lätt. Forma degen till en boll och lägg över i den inoljade bunken. Täck över bunken med bakduk eller platsfolie och låt jäsa till dubbel storlek ungefär 60 minuter.
Stjälp upp degen på ett mjölat bord. Dela degen i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Placera bollarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp 2 liter vatten.
Innan kokningen av bröden. Tryck ett hål igenom mitten av degbollarna med hjälp av tummarna. Snurra brödet runt pekfingrarna för att töja ut till ett lagom stort hål.
Koka bröden ca 2 minuter på varje sida. Lyft upp bröden med en hålslev och lägg dem på ett galler eller en ren handduk.
Lägg de kokta bröden på bakplåtar med bakplåtspapper. Pensla bröden med ägg och toppa med valfria toppings.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 18-20 minuter.
Låt bröden svalna på ett galler under bakduk.
Bröd som inte ska ätas direkt kan med fördel frysas in direkt efter att de kallnat. Detta för att behålla konsistens.