Go Back
Print

Fläskfilespett

Fläskfiléseptt marineras med goda kryddor i ett par timmar som sedan grillas.
Måltid grillat, helgmat, helgmiddag, Middag
Kök fläskkött, grillat
Keyword grilla fläkfilé, grillad fläskfilé, grillade fläskfiléspett, grillseptt, grillspett på fläsk, grillspett recept
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Tid för maringering 2 timmar
Total tid 2 timmar 30 minuter
Servings 4 spett
Author Elina och Micke

Ingredienser

  • 700-1000 g fläskfilé
  • 2 st stora vitlöksklyftor
  • 1 st citron
  • salt
  • svartpeppar
  • ca ½ dl olivolja
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk chiliflakes

Instruktioner

  • Putsa fläskfilén och skär i tärningar ca 2x2 cm stora bitar.
  • Lägg fläskfilén i en rymlig skål/bunke.
  • Skala och finhacka eller riv vitlöken. Lägg över köttet.
  • Blanda fläskfilé med saft från en citron, salt, svartpeppar, olivolja, oregano och chiliflakes.
  • Täck över bunken. Ställ i kylen för maringering i minst 2 timmar men gärna upp till 6 timmar.
  • Trä köttet på 4 st spett.
  • Grilla spetten på hög värme tills de är genomstekta. Köttet är helt genomstekt vid en temperatur på 70 grader.
    Tips är att använda termometer och ta spetten får grillen när termometern är strax under 70 grader ca 67-68 grader. Låt spetten vila i några minuter och spetten kommer gå upp i 70 grader.