Fläskfiléspett – Goda och smakrika spett
Goda fläskfiléspett som kryddas med en smakrik marinad av salt, peppar, olivolja, vitlök, oregano och chiliflakes. För att köttet ska få en riktigt god smak, rekommenderar vi att marinera det i minst 2 timmar, men helst upp till 4-6 timmar.
Skär fläskfilén i jämnstora bitar. Detta för att tillagningen kommer bli jämn. När det är dags att grilla, se till att förvärma grillen ordentligt för bästa resultat. Fläskfilé är helt genomstekt när innertemperaturen är 70 grader. Servera fläskfiléspetten med en mängd olika tillbehör, men vi älskar att kombinera dem med en fräsch sallad och krämig tzatziki.
Serveringstips
För att skapa en komplett och läcker måltid, kan du servera fläskfiléspetten med en grekisk inspirerad sallad och tzatziki.
Njut av en somrig måltid som både är enkel att tillaga och full av smak!
Fläskfilespett
Ingredients
- 700-1000 g fläskfilé
- 2 st stora vitlöksklyftor
- 1 st citron
- salt
- svartpeppar
- ca ½ dl olivolja
- 1 msk torkad oregano
- 1 tsk chiliflakes
Instructions
- Putsa fläskfilén och skär i tärningar ca 2×2 cm stora bitar.
- Lägg fläskfilén i en rymlig skål/bunke.
- Skala och finhacka eller riv vitlöken. Lägg över köttet.
- Blanda fläskfilé med saft från en citron, salt, svartpeppar, olivolja, oregano och chiliflakes.
- Täck över bunken. Ställ i kylen för maringering i minst 2 timmar men gärna upp till 6 timmar.
- Trä köttet på 4 st spett.
- Grilla spetten på hög värme tills de är genomstekta. Köttet är helt genomstekt vid en temperatur på 70 grader. Tips är att använda termometer och ta spetten får grillen när termometern är strax under 70 grader ca 67-68 grader. Låt spetten vila i några minuter och spetten kommer gå upp i 70 grader.
Senaste kommentarer