Grekisk inspierad sallad
Till denna sallad har inspiration från Grekland tagits. Detta är inte en helt autentisk grekisk sallad det är vi medvetna om. Men den har grekiska influenser och är riktigt god och passar till grillat riktigt bra.
Denna sallad gillar vi att servera tillsammans med t.ex. fläskfiléspett och tzatziki.
Bra saker att tänka på
- Gurka: om du förvarar gurkan i kylen ta ut den i god tid för den är godast rumsvarm för denna sallad
- Tomat: använd mogna och rumsvarma tomater för bäst smak. Använd gärna tomater med olika färg
- Rödlök: använd lagrad eller färsk rödlök. Lagrad har mer intensivare smak medan den färska är mildare. Eller skippa om du inte tycker om rå lök i sallader
- Oliver: variera mellan gröna och svarta oliver eller kör på en blandning av båda
- Vinäger: äppelcidervinäger, vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger alla dessa fungerar bra till
- Fetaost: välj den fetaost du föredrar.
Grekisk inspirerad sallad
Till denna sallad har vi tagit inspiration från grekisk sallad. Detta är inte en korrekt version av en grekisk sallad men den är riktigt god. Salladen går att anpassa efter hur många som ska äta. Det är bara att öka eller minska på mängden ingredienser. Detta recept utgår från 4 mindre portioner som en sidosallad till en måltid.
Servings 4 portioner
Ingredients
- ½ st gurka
- 2 st tomater, gärna olika färger som t.ex. röd och gul
- ¼ vit rödlök
- ½ – 1 dl oliver gärna blandade svarta och gröna
- 2 msk olivolja
- 1 msk äppelcidervinäger, eller vitvinsvinäger, rödvinsvinäger
- örtsalt
- 1 tsk torkad oregano
- 100 g fetaost
Instructions
- Skär gurka och tomater i kuber och lägg över i en bunke.
- Skiva rödlöken.
- Blanda ner rödlök, oliver, olivolja vinäger, örtsalt och oregano.
- Smula över fetaost och blanda.
- Servera salladen med t.ex. grillat. Salladen är godast när den är rumsvarm. Är den kylskåpskall så kommer smakerna att dämpas.
Senaste kommentarer