Skär kyckling i ca 2x2cm stora bitar. Lägg över i en skål och blanda med ägget.
Panering
Blanda samman ingredienserna för paneringen i en skål.
Vänd runt kycklingbitarna i paneringen och lägg över på ett fat.
Fritering
Hetta upp frityroljan till 180 grader.
Fritera kycklingen i omgångar tills kycklingen är helt klar, det tar ca 2-3 minuter och lägg på ett galler alternativt ett fat med hushållspapper. Tips, att tänka på vid friteringen. Det är bra att lägga kycklingbitar styckvis i frityroljan med hjälp av en tång. Annars finns det en risk att kycklingbitarna fastnar i varandra om man lägger i för många bitar på en gång i frityroljan.
Sås
Blanda samman alla ingredienser förutom smöret i en skål.
Hetta upp en panna med smöret. Häll över såsen i pannan och koka upp.
Tillsätt den friterade kycklingen och vänd runt kycklingen ordentligt i såsen och servera.