Go Back
Print

Koreansk kyckling

En variant på koreansk kyckling
Måltid Huvudrätt, kyckling
Kök asiatiskt
Keyword koreansk kyckling
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 40 minuter
Servings 4 portioner
Author Elina & Mickes Mat

Ingredienser

Kyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 st ägg

Panering

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt

Fritering

  • frityrolja

Sås

  • 2 dl sweet chilisås
  • 1/2 dl sriraschasås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk brun farinsocker
  • 1 msk honung
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk sesamolja
  • 20 g smör

Till servering

  • ris
  • skivad salladslök
  • sesamfrön

Instruktioner

Kyckling

  • Skär kyckling i ca 2x2cm stora bitar. Lägg över i en skål och blanda med ägget.

Panering

  • Blanda samman ingredienserna för paneringen i en skål.
  • Vänd runt kycklingbitarna i paneringen och lägg över på ett fat.

Fritering

  • Hetta upp frityroljan till 180 grader.
  • Fritera kycklingen i omgångar tills kycklingen är helt klar, det tar ca 2-3 minuter och lägg på ett galler alternativt ett fat med hushållspapper.
    Tips, att tänka på vid friteringen. Det är bra att lägga kycklingbitar styckvis i frityroljan med hjälp av en tång. Annars finns det en risk att kycklingbitarna fastnar i varandra om man lägger i för många bitar på en gång i frityroljan.

Sås

  • Blanda samman alla ingredienser förutom smöret i en skål.
  • Hetta upp en panna med smöret. Häll över såsen i pannan och koka upp.
  • Tillsätt den friterade kycklingen och vänd runt kycklingen ordentligt i såsen och servera.

Servering

  • servera med ris, salladslök och sesamfrön.