Koreansk kyckling
En variant på koreansk kyckling som blir mycket god. Friterad kyckling som blandas tillsammans med en god smakrik sås med en bas på sweet chilisås. Det här är nya favorit kycklingrätten just nu hemma hos oss.
Koreansk kyckling
En variant på koreansk kyckling
Portioner 4 portioner
Ingredienser
Kyckling
- 600 g kycklingfilé
- 1 st ägg
Panering
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1/2 dl majsstärkelse
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk salt
Fritering
- frityrolja
Sås
- 2 dl sweet chilisås
- 1/2 dl sriraschasås
- 2 msk japansk soja
- 1 msk brun farinsocker
- 1 msk honung
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 st finhackad vitlöksklyfta
- 1 msk sesamolja
- 20 g smör
Till servering
- ris
- skivad salladslök
- sesamfrön
Instruktioner
Kyckling
- Skär kyckling i ca 2x2cm stora bitar. Lägg över i en skål och blanda med ägget.
Panering
- Blanda samman ingredienserna för paneringen i en skål.
- Vänd runt kycklingbitarna i paneringen och lägg över på ett fat.
Fritering
- Hetta upp frityroljan till 180 grader.
- Fritera kycklingen i omgångar tills kycklingen är helt klar, det tar ca 2-3 minuter och lägg på ett galler alternativt ett fat med hushållspapper. Tips, att tänka på vid friteringen. Det är bra att lägga kycklingbitar styckvis i frityroljan med hjälp av en tång. Annars finns det en risk att kycklingbitarna fastnar i varandra om man lägger i för många bitar på en gång i frityroljan.
Sås
- Blanda samman alla ingredienser förutom smöret i en skål.
- Hetta upp en panna med smöret. Häll över såsen i pannan och koka upp.
- Tillsätt den friterade kycklingen och vänd runt kycklingen ordentligt i såsen och servera.
Servering
- servera med ris, salladslök och sesamfrön.
Du vet väl om att vi finns på sociala medier? Följ oss gärna där för mer inspiration.
Nedan ser du våra senaste bilder från instagram.
Gudomligt gott med precis lagom hetta. Lade till picklad vitkål, morötter i tunna tunna strimlor. Kommer absolut göra igen! Mums!
Alla barnen skickade faten.
det var jättegott hade ingen ingefära och srirascha men jag tog lite citron för ingefäran och vatten och sambal olek för sriraschan.
jag använde airfryer iställlet och det fungerade jättebra tog några i taget och körde i ca 8 min dem vart inte lika oljiga. dem vart lita torra på utsidan men när det kom sås på vart dem jättebra.
Fantastiskt gott!!! Hela familjen gav rätten högsta betyg. De sista kycklingbitarna lades upp på ett fat som snacks efter maten.
Jag har gjort flera ggr eftersom min man & våra vänner gillar de Mycket gott. Tack! ♥️
Två av mina barn älskar asiatisk mat, den tredje äter nästan bara pasta, jag äter allt med vitlök men pappan är skeptisk till allt som inte är svensk husman. Detta var första rätten på länge som alla i familjen åt av, och alla tog mer!
Så smarrigt!
Detta receptet är vår nya fredagslyxmat!????????