En riktigt god korvsoppa gjord på finsk Herkkulenkki. Svårt att hitta finsk korv? Så går det bra att ersätta med falukorv.
Måltid Huvudrätt, Soppa
Kök finskt
Keyword enkel korvsoppa, enkel soppa, finsk korvsoppa, god korvsoppa, korvsoppa med rotfrukter, lättlagad korvsoppa
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagningstid 30 minuterminuter
Total tid 45 minuterminuter
Servings 5portioner
Author Elina och Micke
Ingredienser
450gHerkkulenkki (delikatessgrillänk) från Atria
4stpotatisar
2st morötter
1bitrotselleri (Ta en bit som motsvarar mängden morot)
1stpalsternacka
½stpurjolök
1stgul lök
1mskneutral olja
1msksmör
1stgrönsaksbuljongtärning
1stköttbuljongtärning
ca 2liter vatten
2-3stlagerblad
15sthela kryddpepparkorn
salt
1kruka hackad persilja, fryst går också bra
Instruktioner
Skala och skär potatis och rotfrukter i tärningar.
Skiva purjolöken.
Ta bort korvskinnet. Skär korven i bitar.
Skala och hacka gul lök.
Hetta upp en rymlig kastrull med olja och fräs morot, rotselleri och palsternacka i ca 2 minuter.
Smula över bägge buljongtärningar och häll på en liter vatten.
Tillsätt lagerbladen och kryddpepparkorn. Låt småkoka tills rotfrukterna har mjuknat något.
Hetta upp en stekpanna med smör och och fräs korv och lök tills det fått färg.
Lägg ner potatis, purjolök och den stekta korven och lökeni soppan. Häll på ytterligare en liter vatten. Låt soppan koka på medelvärme tills alla rotfrukter och potatisen mjuknat.
Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs. Smaka av soppan med salt.