Go Back
Print

Korvsoppa

En riktigt god korvsoppa gjord på finsk Herkkulenkki. Svårt att hitta finsk korv? Så går det bra att ersätta med falukorv.
Måltid Huvudrätt, Soppa
Kök finskt
Keyword enkel korvsoppa, enkel soppa, finsk korvsoppa, god korvsoppa, korvsoppa med rotfrukter, lättlagad korvsoppa
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 45 minuter
Servings 5 portioner
Author Elina och Micke

Ingredienser

  • 450 g Herkkulenkki (delikatessgrillänk) från Atria
  • 4 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 1 bit rotselleri (Ta en bit som motsvarar mängden morot)
  • 1 st palsternacka
  • ½ st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st köttbuljongtärning
  • ca 2 liter vatten
  • 2-3 st lagerblad
  • 15 st hela kryddpepparkorn
  • salt
  • 1 kruka hackad persilja, fryst går också bra

Instruktioner

  • Skala och skär potatis och rotfrukter i tärningar.
  • Skiva purjolöken.
  • Ta bort korvskinnet. Skär korven i bitar.
  • Skala och hacka gul lök.
  • Hetta upp en rymlig kastrull med olja och fräs morot, rotselleri och palsternacka i ca 2 minuter.
  • Smula över bägge buljongtärningar och häll på en liter vatten.
  • Tillsätt lagerbladen och kryddpepparkorn. Låt småkoka tills rotfrukterna har mjuknat något.
  • Hetta upp en stekpanna med smör och och fräs korv och lök tills det fått färg.
  • Lägg ner potatis, purjolök och den stekta korven och lökeni soppan. Häll på ytterligare en liter vatten. Låt soppan koka på medelvärme tills alla rotfrukter och potatisen mjuknat.
  • Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs. Smaka av soppan med salt.
  • Tillsätt persilja precis innan servering.