Korvsoppa
Den här korvsoppan är väldigt lik vår populära Finsk korvsoppa (klicka här för det receptet). Skillnaden mellan recepten är att i detta recept har vi valt att ersätta HK sinnen lenkki med Herkkulenkki (delikatessgrillänk) från Atria (bild på förpackning längre ner). Det skiljer i smak mellan korvaran och båda är goda enligt oss. Sen har vi även i detta recept ersätt kålroten med en bit rotselleri och lagt till en gul lök som får stekas med korven.

Så egentligen är ju detta även en finsk korvsoppa då den innehåller finsk korv 😉

Hur får man tag på finsk korv? Vi bor i Västmanland där det finns många med finsk ursprung, vilket leder till att finska produkter som t.ex. finsk korv efterfrågas. Av den anledning är det enkelt att hitta finska produkter i utvalda mataffärer här i Västmanland.
Om man har svårt att hitta länkkorv kan man ersätta med t.ex. falukorv, det fungerar bra också. Blir inte lika i smaken då länkkorv och falukorv skiljer sig i smak.

Print

Korvsoppa

En riktigt god korvsoppa gjord på finsk Herkkulenkki. Svårt att hitta finsk korv? Så går det bra att ersätta med falukorv.
Course Huvudrätt, Soppa
Cuisine finskt
Keyword enkel korvsoppa, enkel soppa, finsk korvsoppa, god korvsoppa, korvsoppa med rotfrukter, lättlagad korvsoppa
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 5 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 450 g Herkkulenkki (delikatessgrillänk) från Atria
  • 4 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 1 bit rotselleri (Ta en bit som motsvarar mängden morot)
  • 1 st palsternacka
  • ½ st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st köttbuljongtärning
  • ca 2 liter vatten
  • 2-3 st lagerblad
  • 15 st hela kryddpepparkorn
  • salt
  • 1 kruka hackad persilja, fryst går också bra

Instructions

  • Skala och skär potatis och rotfrukter i tärningar.
  • Skiva purjolöken.
  • Ta bort korvskinnet. Skär korven i bitar.
  • Skala och hacka gul lök.
  • Hetta upp en rymlig kastrull med olja och fräs morot, rotselleri och palsternacka i ca 2 minuter.
  • Smula över bägge buljongtärningar och häll på en liter vatten.
  • Tillsätt lagerbladen och kryddpepparkorn. Låt småkoka tills rotfrukterna har mjuknat något.
  • Hetta upp en stekpanna med smör och och fräs korv och lök tills det fått färg.
  • Lägg ner potatis, purjolök och den stekta korven och lökeni soppan. Häll på ytterligare en liter vatten. Låt soppan koka på medelvärme tills alla rotfrukter och potatisen mjuknat.
  • Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs. Smaka av soppan med salt.
  • Tillsätt persilja precis innan servering.
css.php