Go Back
Print

Kycklingklubbor i ugn

Riktigt goda kycklingklubbor i ugn. Detta är ett bra grundrecept.
Receptet utgår från 1 kg kycklingklubbor, vilket motsvarar 3-4 st klubbor, beroende på storleken på klubborna,
Måltid helgmat, helgmiddag, Middag, vardagsmat
Kök kycklingrecept
Keyword kycklingklubbor, kycklingklubbor i ugn, kycklingklubbor i ugn marinad, kycklingklubbor marinad, ugnsstekt kycklingklubbor
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 1 timme
Servings 1 sats
Author Elina och Micke

Ingredienser

  • 1 kg kycklingklubbor, tinade eller färska
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 ½ msk japansk soja
  • 1 msk ketchup, kan bytas ut mot chilisås
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk cayennepeppar, eller efter smak
  • 25 g smör
  • 1 dl vatten

Instruktioner

  • Tips: Kycklingen kan marineras i förväg t.ex. kvällen innan för ännu mer smak. Annars går det bra att pensla marinaden på kycklingen och in i ugnen enligt beskrivningen för detta recept.
  • Sätt ugnen på 220 grader.
  • Salta och peppra kycklingklubborna.
  • Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form.
  • I en skål blanda samman soja, ketchup, olja, vitlökspulver, paprika pulver och cayennepeppar
  • Pensla marinaden på kycklingen.
  • Toppa kycklingen med smör skuret i kuber.
  • Tillsätt 1 dl vatten i formen.
  • Ställ formen mitt i ugnen till kycklingklubborna har en innertemperatur intill benet på 82 grader. Det tar ca 30-45 minuter.