Kycklingklubbor – Gott grundrecept

Detta inlägg om kycklingklubbor innehåller reklam för Cervera och innehåller annonslänkar.

Kycklingklubbor i ugn är smidigt att göra och kräver inte någon större insats. Det här receptet är ett gott och enkelt grundrecept som gör succé både till vardag och helg. Kycklingklubborna kryddas med japansk soja, ketchup, vitlökspulver, oregano, paprika pulver, cayennepeppar, salt, svartpeppar, olja, smör och vatten. Under tillagningen bildas det en härlig sky som är god att ösa maten med vid upplägget. Servera kycklingen med valfria tillbehör, här nedan får du några förslag.

Serveringsförslag:

Kan man marinera kycklingen i förväg?
Ja, du kan marinera kycklingen i god tid innan du tänkt tillaga den. Förslagsvis är att marinera kycklingen på kvällen innan eller under morgonen innan den ska tillagas. Då kommer kycklingen få mycket härlig smak. Hinner du inte marinera kycklingen i förväg går det lika bra att bara blanda ihop marinaden och pensla den direkt på kycklingen innan det ska in i ugnen.

När är kycklingklubbor klara?
Kycklingklubbor är färdig tillagade när innertemperaturen intill benet är 82 grader. Det tar ca 30-45 minuter med en ugnstemperatur på ca 220 grader, samt beror tiden också på hur stora kycklingklubborna är. Större klubbor behöver mer tid jämfört med mindre kycklingklubbor.

Vårt tips är att ha en kökstermometer till hands. Det är ett riktigt bra verktyg att ha i köket.
Har du ingen termometer? så kan vi rekommendera denna prisvärda termometer:

Kan man använda frysta kycklingklubbor?
Ja, det går. Men vi rekommenderar att man använder upptinade eller färska kycklingklubbor till detta recept, för bäst och godast resultat.

Kycklingklubbor
Skriv ut

Kycklingklubbor i ugn

Riktigt goda kycklingklubbor i ugn. Detta är ett bra grundrecept.
Receptet utgår från 1 kg kycklingklubbor, vilket motsvarar 3-4 st klubbor, beroende på storleken på klubborna,
Måltid helgmat, helgmiddag, Middag, vardagsmat
Kök kycklingrecept
Keyword kycklingklubbor, kycklingklubbor i ugn, kycklingklubbor i ugn marinad, kycklingklubbor marinad, ugnsstekt kycklingklubbor
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 1 timme
Portioner 1 sats
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 1 kg kycklingklubbor, tinade eller färska
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 ½ msk japansk soja
  • 1 msk ketchup, kan bytas ut mot chilisås
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk cayennepeppar, eller efter smak
  • 25 g smör
  • 1 dl vatten

Instruktioner

  • Tips: Kycklingen kan marineras i förväg t.ex. kvällen innan för ännu mer smak. Annars går det bra att pensla marinaden på kycklingen och in i ugnen enligt beskrivningen för detta recept.
  • Sätt ugnen på 220 grader.
  • Salta och peppra kycklingklubborna.
  • Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form.
  • I en skål blanda samman soja, ketchup, olja, vitlökspulver, paprika pulver och cayennepeppar
  • Pensla marinaden på kycklingen.
  • Toppa kycklingen med smör skuret i kuber.
  • Tillsätt 1 dl vatten i formen.
  • Ställ formen mitt i ugnen till kycklingklubborna har en innertemperatur intill benet på 82 grader. Det tar ca 30-45 minuter.

css.php