Go Back
Print

Kycklingwok

En riktigt smakrik och god kycklingwok med härliga grönsaker.
Måltid Middag, wok
Kök asiatisk inspirerat
Keyword enkel kycklingwok, enkel wok, enkel wok recept, kycklingwok, kycklingwok med ris, kycklingwok recept, kycklingwok sås, lättlagad wok med kyckling, wok vardagsmat
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 st broccoli
  • 1 st morot
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 tumstor bit av ingefära
  • neutral olja till stekning

Woksås

  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk ostronsås
  • 1 msk sriracha
  • 1-2 msk strösocker, beroende på hur söt man vill ha rätten
  • 1 msk maizena

Till servering

  • jasminris

Instruktioner

  • Skär kycklingen i mindre bitar.
  • Skär broccoli i mindre bitar.
  • Skala och skär moroten i bitar.
  • Skär paprika i bitar.
  • Skala lök, vitlök och ingefära. Skiva löken och hacka vitlöken och ingefära.
  • Hetta upp en panna med olja. Stek kycklingen i omgångar tills den får fint brynt yta och är genomstekt. Plocka upp kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
  • Lägg broccoli och morot i pannan och stek i några minuter, tills de mjuknat något.
  • Tillsätt paprika, gul lök, vitlök och ingefära i pannan. Stek i några minuter.
  • Blanda samman kinesisk- och japansk soja, risvinäger, ostronsås, sriracha och socker i en skål. Blanda ner maizena och blanda till en jämn och fin sås.
  • Lägg tillbaka kycklingen i pannan och blanda.
  • Blanda ner såsen och rör om. Rätten är klar när såsen har tjocknat och är glansig.
  • Servera gärna med ris.