1-2mskströsocker, beroende på hur söt man vill ha rätten
1mskmaizena
Till servering
jasminris
Instruktioner
Skär kycklingen i mindre bitar.
Skär broccoli i mindre bitar.
Skala och skär moroten i bitar.
Skär paprika i bitar.
Skala lök, vitlök och ingefära. Skiva löken och hacka vitlöken och ingefära.
Hetta upp en panna med olja. Stek kycklingen i omgångar tills den får fint brynt yta och är genomstekt. Plocka upp kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
Lägg broccoli och morot i pannan och stek i några minuter, tills de mjuknat något.
Tillsätt paprika, gul lök, vitlök och ingefära i pannan. Stek i några minuter.
Blanda samman kinesisk- och japansk soja, risvinäger, ostronsås, sriracha och socker i en skål. Blanda ner maizena och blanda till en jämn och fin sås.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan och blanda.
Blanda ner såsen och rör om. Rätten är klar när såsen har tjocknat och är glansig.