Kycklingwok
En riktigt smarrig kycklingwok med härliga grönsaker. Till denna wok har vi tagit inspiration från vårt recept på Cashew chicken. Skillnaden i detta recept är att vi har bytt ut grönsakerna, lagt till sriracha i woksåsen samt att denna rätt inte innehåller nötter.
Det här är mat som vi älskar att göra på vardagarna och även på helgen. Det stora pluset med den här typen av mat är att det lämpar sig bra i matlåda att ta med till jobbet och värma.
Kycklingwok
En riktigt smakrik och god kycklingwok med härliga grönsaker.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 st broccoli
- 1 st morot
- 1 st röd paprika
- 1 st gul lök
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 tumstor bit av ingefära
- neutral olja till stekning
Woksås
- 2 msk kinesisk soja
- 2 msk japansk soja
- 2 msk risvinäger
- 3 msk ostronsås
- 1 msk sriracha
- 1-2 msk strösocker, beroende på hur söt man vill ha rätten
- 1 msk maizena
Till servering
- jasminris
Instruktioner
- Skär kycklingen i mindre bitar.
- Skär broccoli i mindre bitar.
- Skala och skär moroten i bitar.
- Skär paprika i bitar.
- Skala lök, vitlök och ingefära. Skiva löken och hacka vitlöken och ingefära.
- Hetta upp en panna med olja. Stek kycklingen i omgångar tills den får fint brynt yta och är genomstekt. Plocka upp kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
- Lägg broccoli och morot i pannan och stek i några minuter, tills de mjuknat något.
- Tillsätt paprika, gul lök, vitlök och ingefära i pannan. Stek i några minuter.
- Blanda samman kinesisk- och japansk soja, risvinäger, ostronsås, sriracha och socker i en skål. Blanda ner maizena och blanda till en jämn och fin sås.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan och blanda.
- Blanda ner såsen och rör om. Rätten är klar när såsen har tjocknat och är glansig.
- Servera gärna med ris.
Senaste kommentarer