Cashew chicken
En av mångas favoriträtt att beställa när man äter ute eller tar hem take-away från en asiatisk restaurang. Att laga cashew chicken hemma är faktist inte svårt. Den är både lättlagad och går snabbt att laga. Det finns även olika varianter på den här rätten. Vilka grönsaker man använder varierar och det gäller även när man äter den här rätten på restaurang eller som Take-away. I det här receptet har vi använt oss av de grönsakerna vi tycker om.
Cashew chicken
Den här cashew chicken är riktigt god. Den innehåller olika texturer och är smakrik.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- 2 dl neutrala cashewnötter
- 1 st gul lök
- 3 stjälkar salladslök
- 4 st vitlöksklyftor
- 200 g champinjoner
- 1 st grön paprika
- 1 st röd paprika
- neutral olja till stekning
Sås
- 2 msk kinesisk soja
- 2 msk japansk soja
- 2 msk risväger
- 3 msk ostronsås
- 1-2 msk strösocker, beroende på hur söt man vill ha rätten
- 1 msk maizena
Till servering
- jasminris
- skivad salladslök
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Lägg cashewnötterna på en ugnsplåt. Ställ cashewnötterna in i ugnen i ca 8-10 minuter. Cashewnötterna ska få en gyllene färg.
- Skär kycklingen i mindre bitar.
- Skiva gul lök och salladslök i grova bitar. Grovhacka vitlöken.
- Skär champinjonerna i mindre bitar.
- Tärna grön och röd paprika.
- Hetta upp en panna med olja. Stek kycklingen i omgångar tills den får fint brynt yta och är genomstekt. Plocka upp kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
- Tycker du att det är för mycket olja i pannan. Torka upp en del av oljan med hushållspapper.
- Lägg i gul löken i pannan och woka löken på hög värme i 1 minut.
- Tillsätt salladslöken och woka 1 minut.
- Lägg i vitlöken och woka ytterligare i 1 minut.
- Tillsätt champinjoner, grön och röd paprika och woka i några minuter.
- Blanda samman kinesisk- japansksoja, risvinäger, ostronsås och socker i en skål. Blanda ner maizenana och blanda till en jämn och fin sås.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan och tillsätt de rostade cashewnötterna. Blanda.
- Blanda ner såsen och rör om. Rätten är klar när såsen har tjocka och är glansig.
- Servera gärna med ris och skivad salladslök.
Sugen på flera asiatisk inspirerade recept? Kika in då dessa:
Vår populära orange chicken
Lövbiffswok med shiitakesvamp
Glanudelsallad med räkor
Katsu kyckling
Laxpasta med räkor och röd curry
Senaste kommentarer