Katsu på kyckling
Härligt krispig kyckling panerad med panka, mjöl och ägg. En favorit hemma hos oss. Katsun serverar vi tillsammans med ris, srirachamajonnäs och en härlig kålsallad.
Katsu kyckling
Pankopanerad kyckling som friteras och blir riktigt knaprigt och gott.
Servings 4 portioner
Ingredients
Kyckling katsu
- 4 st kycklingfilé
- salt
- 2 st ägg
- vetemjöl
- pankoströbröd
- 5 dl neutral olja till stekning/fritering
Rödkålssallad
- valfri mängd rödkål
- salt
- risvinäger eller vitvinsvinäger efter smak
- sesamolja efter smak
Srirachamajonnäs
- 2 dl majonnäs
- valfri mängd Sriracha efter smak
- salt
- svartpeppar
Till servering
- kokt jasminris
- skivad salladslök
- svarta sesamfrön
Instructions
Rödkålssallad
- Hyvla rödkålen tunt med en mandolin eller osthyvel.
- Lägg kålen i en skål, salta och tillsätt vinäger och sesamolja. Massera in i kålen. Smaka av. Ställ i kylen fram tills servering.
Srirachamajonnäs
- Blanda samman majonnäs och sriracha i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen.
Kyckling katsu
- Banka ut kycklingen så den är jämntjock.
- Salta kycklingen på bägge sidor.
- Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägget och till slut i pankoströbrödet.
- Hetta upp en panna/gryta med riklig mängd olja och stek/fritera i ca 3-4 minuter per sida. Lägg över på ett galler eller en tallrik med hushållspapper.
- Servera tillsammans med jasminris, kålsallad, srirachamajonnäs, skivad salladslök och svarta sesamfrön.
Riktigt bra recept! Supergott och så enkelt!!
Tips är att ha i en liten skvätt vatten i ägget när det vispas upp. Då släpper spänningarna och ägger blir inte lika slemmigt. Att panera känns inte lika jobbigt 😄