Katsu på kyckling
Härligt krispig kyckling panerad med panka, mjöl och ägg. En favorit hemma hos oss. Katsun serverar vi tillsammans med ris, srirachamajonnäs och en härlig kålsallad.

Print

Katsu kyckling

Pankopanerad kyckling som friteras och blir riktigt knaprigt och gott.
Course Huvudrätt, kyckling
Cuisine asiatiskt
Keyword katsu kyckling, kyckling katsu, kyckling katsu recept, panerad kyckling, pankokyckling, pankopanerad kyckling, pankopanerad kyckling recept
Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina & Mickes Mat

Ingredients

Kyckling katsu

  • 4 st kycklingfilé
  • salt
  • 2 st ägg
  • vetemjöl
  • pankoströbröd
  • 5 dl neutral olja till stekning/fritering

Rödkålssallad

  • valfri mängd rödkål
  • salt
  • risvinäger eller vitvinsvinäger efter smak
  • sesamolja efter smak

Srirachamajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • valfri mängd Sriracha efter smak
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • kokt jasminris
  • skivad salladslök
  • svarta sesamfrön

Instructions

Rödkålssallad

  • Hyvla rödkålen tunt med en mandolin eller osthyvel.
  • Lägg kålen i en skål, salta och tillsätt vinäger och sesamolja. Massera in i kålen. Smaka av. Ställ i kylen fram tills servering.

Srirachamajonnäs

  • Blanda samman majonnäs och sriracha i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen.

Kyckling katsu

  • Banka ut kycklingen så den är jämntjock.
  • Salta kycklingen på bägge sidor.
  • Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägget och till slut i pankoströbrödet.
  • Hetta upp en panna/gryta med riklig mängd olja och stek/fritera i ca 3-4 minuter per sida. Lägg över på ett galler eller en tallrik med hushållspapper.
  • Servera tillsammans med jasminris, kålsallad, srirachamajonnäs, skivad salladslök och svarta sesamfrön.
css.php