Go Back
Print

Laxpasta med spenat

En av våra stora vardagsfavoriter är denna lättlagade laxpasta med spenat.
Måltid Huvudrätt, pasta
Kök pasta, vardagsmat
Keyword enkel laxpasta, enkel pasta, enkel pasta med lax, lättlagad laxpasta, lax och pasta, laxpasta, laxpasta med spenat, pasta med lax
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Servings 4 portioner
Author Elina och Mickes Mat

Ingredienser

  • 4 portioner pasta, gärna tagliatelle
  • 500 g lax
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 130 g färsk baby spenat
  • 1-2 msk hummerfond, koncentrerad
  • 3 dl grädde
  • 2 dl pastavatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st citron
  • riven parmesan

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 
  • Skär laxen i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. 
  • Hetta upp en panna med olivolja. Fräs laxen tills den börjat få färg, tillsätt vitlök och spenat. 
  • När spenaten ”krympt” tillsätt hummerfond, grädde och pastavatten från pastakoket. Smaka av med salt och peppar
  • Sila av pastan och blanda ner i såsen.
  • Riv ner valfri mängd zest från citronen, dela sedan citronen och pressa citronsaften över pastan. 
  • Rör runt och servera pastan med riven parmesan.