Go Back
Print

Linsbiffar med morot och fetaost

Goda linsbiffar med morot och fetaost. För att få krisp på biffarna rullas de i pankoströbröd. Biffarna blir krispiga på utsidan men mjuka på insidan. Läs gärna tillhörande inlägg om biffarna ovan för att få tips på hur man lyckas med biffarna.
Måltid Huvudrätt, vegetariskt
Kök vegetariskt
Keyword linsbiffar, linsbiffar med morot och fetaost, vegetariska biffar med morot, vegetariskabiffar
Förberedelser 40 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 55 minuter
Servings 8 st biffar
Author Elina & Mickes Mat

Ingredienser

  • 2 dl röda linser
  • 2 st morötter
  • 1 st ägg
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • salt
  • svartpeppar
  • 1-2 msk maizena
  • 150 g fetaost
  • ca 3 dl pankoströbröd
  • neutral olja till stekning

Instruktioner

  • Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och låt linserna rinna av ordentligt. Koka inte linserna för länge.
    Notis: Överkokta linser kommer leda till en svårarbetad smet som är svår att forma och få att hålla ihop. Överkokta linser får en grötig och kladdig konsistens. Många linsförpackningar rekommenderar en koktid mellan 5-10 minuter. Vi kokar våra linser ungefär 6-7 minuter.
  • Skala och grovriv morötterna.
  • Lägg linserna och morötterna i en matberedare. Kör ca 2 pulseringar. Smeten ska inte bli slät utan det ska vara en grynig massa.
  • Tillsätt ägg och kryddor och blanda ihop med en slickepot/sked.
  • Tillsätt maizena och blanda med slickepott/sked.
  • Smula ner fetaosten och vänd ihop smeten.
  • Forma smeten till 8 st bollar och rulla bollarna i pankoströböd.
    Smeten ska formas till bollar och inte biffar.
  • Hett upp en stekpanna rikligt med olja. Placera ut 3-4 bollar i pannan och ta en stekspade och tryck ut bollarna till ca 1 cm tjocka biffar.
  • Vänd biffarna efter ca 3 minuter och stek ytterligare 3 minuter. Återupprepa tills alla biffar är stekta.
  • Servera med t.ex. rostad potatis, ris eller bulgur, sallad och en vitlökssås.