Lättlagad och smakrik pasta gratäng med kassler och broccoli. Perfekt vardagsmat. Tips! orkar du inte göra gratäng servera kasslersåsen som den är med den kokta pastan och broccolin.Av receptet får man ut 4-6 portioner beroende på hur mycket man vill äta.
Måltid helgmat, Middag, vardagsmat
Kök gratäng, kassler, pastagratäng
Keyword enkel pastagratäng, gratäng med kassler, pastagratäng med kassler, pastagratäng med kassler och broccoli, pastagratäng recept
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagningstid 45 minuterminuter
Total tid 1 timmetimme
Servings 4portioner
Author Elina och Micke
Ingredienser
250gpasta gärna penne
1stbroccolibukett
1stgul lök
600gkassler
1msktomatpuré
1tsktorkad dragon
2 ½dlgrädde, valfri fetthalt
150gskinkost (typ kavli)
salt
svartpeppar
1dlvatten från pastakoket
150gvalfri riven ost
smör/olja till stekning
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Dela broccolin i små buketter. Koka broccolin i några minuter. Sila broccolin från vattnet.
Skala och hacka löken.
Skär kassler i mindre bitar.
Hetta upp en panna med smör/olja och fräs löken utan att den tar färg. Lägg i kasslern och fräs några minuter till den får färg.
Tillsätt tomatpuré och dragon och fräs i 1 minut.
Tillsätt grädde och skinkost. Rör om koka upp och sänk värmen.
Smaka av med salt och peppar.
Ta 1 dl vatten från pastakoket och häll ner i såsen. Sila av pastan och blanda ner pastan och broccolin i kasslersåsen.
Häll över i en ugnssäker form och strö över riven ost. Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter.