Pastagratäng med kassler och broccoli
Lättlagad och smakrik pasta gratäng med kassler och broccoli. Perfekt vardagsmat.
Tips! orkar du inte göra gratäng servera kasslersåsen som den är med den kokta pastan och broccolin.

4-5 portioner
Tillagningstid: under 60 minuter
Ugnstemperatur: 200 grader

250 g penne
1 broccoli bukett
1 gul lök
600 g kassler
1 msk tomatpuré
1 tsk dragon
2 1/2 dl grädde, valfri fetthalt
150 g skinkost (kavli)
salt
peppar
1 dl vatten från pasta koket
ca 2 dl valfri riven ost
smör/olja till stekning

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Dela broccolin i små buketter. Koka broccolin i några minuter. Sila broccolin från vattnet.
Skala och hacka löken. Skär kassler i mindre bitar. Hetta upp en panna med smör/olja och fräs löken utan att den tar färg. Lägg i kasslern och fräs några minuter. Tillsätt tomatpuré, dragon, grädde och skinkost. Smaka av med salt och peppar. Ta 1 dl vatten från pastakoket och häll ner i såsen. Sila av pastan och blanda ner pastan och broccolin i kasslersåsen. Häll över i en ugnssäker form och strö över riven ost. Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter.
Servera gratängen med en god sallad.



css.php