Pastagratäng med kassler och broccoli
Lättlagad och smakrik pasta gratäng med kassler och broccoli. Perfekt vardagsmat.
Tips! orkar du inte göra gratäng servera kasslersåsen som den är med den kokta pastan och broccolin.
Pastagratäng med kassler och broccoli
Lättlagad och smakrik pasta gratäng med kassler och broccoli. Perfekt vardagsmat. Tips! orkar du inte göra gratäng servera kasslersåsen som den är med den kokta pastan och broccolin.Av receptet får man ut 4-6 portioner beroende på hur mycket man vill äta.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 250 g pasta gärna penne
- 1 st broccolibukett
- 1 st gul lök
- 600 g kassler
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad dragon
- 2 ½ dl grädde, valfri fetthalt
- 150 g skinkost (typ kavli)
- salt
- svartpeppar
- 1 dl vatten från pastakoket
- 150 g valfri riven ost
- smör/olja till stekning
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Dela broccolin i små buketter. Koka broccolin i några minuter. Sila broccolin från vattnet.
- Skala och hacka löken.
- Skär kassler i mindre bitar.
- Hetta upp en panna med smör/olja och fräs löken utan att den tar färg. Lägg i kasslern och fräs några minuter till den får färg.
- Tillsätt tomatpuré och dragon och fräs i 1 minut.
- Tillsätt grädde och skinkost. Rör om koka upp och sänk värmen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Ta 1 dl vatten från pastakoket och häll ner i såsen. Sila av pastan och blanda ner pastan och broccolin i kasslersåsen.
- Häll över i en ugnssäker form och strö över riven ost. Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Servera gratängen med en god sallad.
Sugen på fler rätter med kassler eller andra pastarätter? Här nedan får du några förslag:
Hawaiikassler
Pastasallad med kassler
Stuvade makaroner med falukorv
Pastasoppa med köttfärs
Enkel pastagratäng med köttfärs
Senaste kommentarer