Pastasoppa med köttfärs
Enkel smarrig pastasoppa utan krusiduller. Perfekt vardagsmat som är enkel att tillaga och blir minimalt med disk. I diskväg blir det en gryta/kastrull, en kniv, en skärbräda, en tillbringare och eventuellt en sked för provsmakning. Perfekt mat till vardags helt enkelt både utifrån att soppan blir riktigt god och bidrar till en liten mängd disk.
Pastasoppa med köttfärs
Enkel och god soppa som passar perfekt till vardags. Soppan räcker till 5-6 portioner.
Portioner 5 portioner
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 2 msk olivolja
- 500 g nötfärs
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk vitlökspulver
- 1 msk torkad oregano
- 2 msk tomatpuré
- 400 g passerade tomater eller finkrossade tomater
- 12-14 dl vatten
- 2 st köttbuljongtärningar
- 3 dl pasta penne eller fusilli
- 250 g fryst grönsaksblandning morot och ärtor
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Skala och hacka löken.
- Hetta upp en gryta/kastrull med olivolja och fräs löken i någon minut.
- Lägg i färsen och stek färsen tills den är genomstek.
- Tillsätt paprikapulver, vitlökspulver, oregano och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut.
- Häll ner passerade eller finkorssade tomater och 12 dl vatten. Lägg i buljongtärningarna. Låt koka upp.
- Tillsätt pastan och småkoka tills pastan börjat mjukna något. När pastan mjuknat något tillsätt grönsaksblandningen och låt småkoka till soppan är klar. Behövs mer vatten tillsätt mer vatten. Smaka av med salt och svartpeppar.
Senaste kommentarer