Enkel Pastagratäng
En enkel och smakrik pastagratäng med köttfärs. Passar perfekt som vardagsmat och bra i matlåda till jobbet dagarna efter.

Print

Enkel Pastagratäng

Enkel pastagratäng med köttfärs som passar perfekt till vardags och som matlådemat.
Måltid Middag
Kök pasta
Keyword enkel pastagratäng, enkel pastagratäng med köttfärs, pastagratäng, pastagratäng köttfärs, pastagratäng med köttfärs, pastagratäng recept
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 50 minuter
Total tid 1 timme
Servings 5 portioner
Author Elina och Micke

Ingredienser

  • 250 g pasta gärna penne
  • 500 g valfri färs
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • olja till stekning
  • torkad timjan efter smak
  • torkad oregano efter smak
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 2-3 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • chilipulver efter smak
  • 1 ½ dl grädde
  • valfri mängd fryst/torkad/färsk basilika
  • 2 dl riven parmesan
  • 3 dl riven valfri lagrad ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Koka pastan ca 1-2 minuter kortare än det som anges på förpackningen.
  • Skala lök och vitlök. Hacka lök och vitlök.
  • Hetta upp en panna och stek löken tills den mjuknat. Lägg i färsen och bryn färsen till all vätska försvunnit. Lägg i vitöken, tillätt timjan och oregano och stek någon minut.
  • Tillsätt tomatpuré och stek i någon minut.
  • Blanda ner krossade tomater, vatten och smaka av med salt, peppar och chilipulver.
  • Tillsätt grädde och basilika. Låt såsen puttra i några minuter.
  • Blanda köttfärssåsen tillsammans med den kokta pastan.
  • Ta fram en ugnsform. Lägg hälften av pastablandningen i ugnsformen. Strö över hälften av parmesanen och den lagrade osten. Tillsätt resterande pastablandning i ugnsformen och avsluta med att toppa med parmesan och ost.
  • Ställ i ugnen i ca 15 minuter eller tills osten fått fin gratinerad yta.
css.php