Hawaiikassler
En kasslerrätt med ananas som gräddas i ugnen tillsammans med en gräddig currysås. Det här är vår tolkning på denna klassiska rätt från 70-talet.

Print

Hawiikassler

Kasslerätt med ananas som tillagas i ugnen tillsammans med purjolök, paprika och en gräddig sås med curry och chilisås.
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 500 g kassler
  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • stekfett
  • 1 tsk gul curry
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 burk (220 g) ananasringar
  • 2 dl riven lagrad ost

Gräddig currysås

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • några doppar tabasco (kan uteslutas)
  • salt
  • svartpeppar

Instructions

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skär kasslern i skivor.
  • Ansa, skölj och skiva purjolök. Skär paprika i mindre bitar.
  • Hetta upp en stekpanna med stekfett. Fräs purjolök och paprika i några minuter. Tillsätt curry, svartpeppar och salt och stek ytterligare några minuter. Lägg över i en ugnsform.
  • Stek kasslerskivorna i pannan tills de fått fin färg på bägge sidor. Lägg över i ugnsformen. Toppa kasslern med ananas skivor.
  • Vispa grädden med elvisp. Grädden ska vara lättvispad. Smaksätt grädden med chilisås, salt, peppar och eventuellt några droppar med tabasco. Bre grädden över kassler och ananaskvorna.
  • Avluta med att toppa gratängen med ost.
  • Ställ formen i ugnen i ca 20 minuter.
  • Servera gratängen med t.ex. ris och sallad.
css.php