Hawaiikassler
En kasslerrätt med ananas som gräddas i ugnen tillsammans med en gräddig currysås. Det här är vår tolkning på denna klassiska rätt från 70-talet.
Hawiikassler
Kasslerätt med ananas som tillagas i ugnen tillsammans med purjolök, paprika och en gräddig sås med curry och chilisås.
Ingredients
- 500 g kassler
- 1 st purjolök
- 1 st röd paprika
- stekfett
- 1 tsk gul curry
- salt
- svartpeppar
- 1 burk (220 g) ananasringar
- 2 dl riven lagrad ost
Gräddig currysås
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl chilisås
- några doppar tabasco (kan uteslutas)
- salt
- svartpeppar
Instructions
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär kasslern i skivor.
- Ansa, skölj och skiva purjolök. Skär paprika i mindre bitar.
- Hetta upp en stekpanna med stekfett. Fräs purjolök och paprika i några minuter. Tillsätt curry, svartpeppar och salt och stek ytterligare några minuter. Lägg över i en ugnsform.
- Stek kasslerskivorna i pannan tills de fått fin färg på bägge sidor. Lägg över i ugnsformen. Toppa kasslern med ananas skivor.
- Vispa grädden med elvisp. Grädden ska vara lättvispad. Smaksätt grädden med chilisås, salt, peppar och eventuellt några droppar med tabasco. Bre grädden över kassler och ananaskvorna.
- Avluta med att toppa gratängen med ost.
- Ställ formen i ugnen i ca 20 minuter.
- Servera gratängen med t.ex. ris och sallad.
Senaste kommentarer