Lättlagad och krämig rotsellerisoppa. Vi rekommenderar att använda rotselleri med blast. Men vi är medvetna om att det kan vara svårt att få tag på. Då går det bra med endast rotsellerin eller om man vill ersätta blasten kan man ersätta den med vanlig stjälkselleri.
Måltid Middag, vardagsmat
Kök soppa
Keyword krämig soppa med rotselleri, rotsellerisoppa, rotsellerisoppa recept, soppa med rotselleri
Förberedelser 25 minuterminuter
Tillagningstid 25 minuterminuter
Total tid 50 minuterminuter
Servings 4portioner
Author Elina och Micke
Ingredienser
500grotselleri gärna med blasten kvar
300gpotatis, gärna mjölig
1stgul lök
2stvitlöksklyftor
1mskolja eller smör
ca 7dlvatten
2stbuljongtärningar, kyckling eller grönsak
2dlgrädde
salt
svartpeppar
äppelcidervinäger eller citronsaft
Topping
knaperstekt bacon
gräslök eller persilja
Instruktioner
Skala rotsellerin och tärna i va 1x1 cm stora kuber.
Skär rotsellerins blast i mindre bitar (går att utesluta).
Skala och skär potatis i lika stora bitar som rotsellerin.
Skala och hacka lök och vitlök.
Hetta upp en kastrull med olja eller smör.
Börja med att steka gul lök, blast i några minuter.
Tillsätt vitlök, rotselleri och potatis och stek i några minuter.
Häll på med vatten och smula ner buljongtärningar.
Koka upp och låt sjuda till rotselleri och potatis har mjuknat.
Mixa soppan slät med stavmixer eller mixerkanna.
Tillsätt grädde och smaka av med salt, peppar och äppelcidervinäger/citron.