Ikväll har vi lagat och förbättrat ett recept här på bloggen som vi publicerade för drygt ett år sen på blomkåls- och potatissoppa. Ibland kräver våra äldre recept lite omvårdnad också! Receptet var bra sen innan men nu är den ännu bättre och framför allt godare efter några finjusteringar.

Blomkåls- och potatissoppa
Tillagningstid ca 45 minuter

1 blomkålsbukett
3 potatisar
1 purjolök
2 grönsaksbuljongtärningar
ca 12 dl vatten
1 dl grädde
1/2 kruka persilja
1/2 kruka basilika
salt
peppar
smör till stekning

Ansa och skär blomkål och purjolök i mindre bitar. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Hetta upp kastrull med smör och fräs purjolöken på medelvärme tills den mjuknat. Tillsätt potatisen och fräs i några minuter. Lägg ner blomkålen, smula över buljongtärningarna och häll på med vatten. Låt koka sakta tills blomkålen och potatisen mjuknat. Sila av men spar buljongen. Tillsätt hackad persilja samt basilika och mixa soppan till en slät puré. Smaka av med salt och peppar. Häll ner grädden och tillsätt buljong till soppan uppnår en önskad konsistens och mixa ihop.

Tips! Spar gärna några av blomkålsbitarna innan soppan mixas ihop för garnering av soppan.

Servera soppan med en god bit bröd

css.php