God kväll!
Imorgon är det kladdkakans dag. För första gången har jag bakat min alldeles egna kladdkaka och skapat mitt egna recept. Kakan som jag har bakat är med Karl Fazer mörk choklad och jag kan lova att kakan är riktig god med riklig chokladsmak. Prova gärna att göra den imorgon eller vid något annat tillfälle /Elina
Kladdkaka med Karl Fazer choklad
Tillagningstid ca 30 minuter
200 g Karl Fazer mörk choklad
150 g smör
3 st ägg
2 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 krm salt
1/2 msk vaniljsocker
smör och ströbröd till formen
florsocker till garnering
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker.
Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, rör ihop. Rör ner smöret i ägg och sockerblandningen. Vänd sedan ner halva mjölblandningen med hjälp av en slickepott. Häll sedan ner den smälta chokladen i smeten och andra halvan av mjölblandningen och vänd till en jämn smet.
Smöra och bröa en form, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Kakan ska vara kladdig på mitten när du tar ut den ur ugnen. Låt svalna. Garnera gärna kakan med florsocker innan servering.
Senaste kommentarer