Ikväll har vi lagat vårt recept på Boston falukorv. Vi passade även på att ta nya bilder till receptet. Receptet är sig likt som tidigare det vi har lagt till är riven ost och tagit nya snyggare bilder. Vill man inte ha ost går det ju absolut att skippa det. Men de flesta gillar nog ost.
Boston falukorv
4 portioner
Tillagningstid 30 minuter
600 g falukorv
dijonsenap
1 gul lök
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl grädde
1 dl chilisås
1 dl bostongurka
salt
peppar
persilja, färsk eller fryst
riven ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär falukorven i skivor. Bred sedan varje falukorvsskiva med lite dijonsenap efter smak. Dela löken på hälften och skär i skivor. Varva falukorv och lök i en ugnssäker form.
Mät upp crème fraiche, grädde och chilisås i en kastrull. Koka upp såsen och smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från spisen och tillsätt bostongurka, persilja och rör ihop. Häll såsen över falukorven och toppa med riven ost.
Gratinera falukorven i ugnen i ca 20 minuter.
Servera gärna falukorven med potatismos och sallad.
Senaste kommentarer