Nu har vi kommit hem från vår weekend i Riga. Det har varit en riktigt mysig resa och skönt att komma iväg en stund nu i november.
Resan till och från Riga gjorde vi med Tallink och åkte med deras två färjor som åker mellan Riga och Stockholm samt att vi hade en hotellövernattning i land.

Resan började i Torsdag med att vi tog bussen från Västerås till Stockholm och gick ombord på färjan M/S Romantika.


Våran hytt för kvällen ombord på M/S Romantika


Innan middagen skålade vi med lite mousserande vin 

Middagen åt vi på Grill House. Vi åt tvårätters, till förrätt blev det förrättsbordet och till huvudrätt åt vi Sirloin Steak och lammspett.


Micke åt Sirloin Steak


 Elina åt lammspett 

Fredagen började med en god frukost och sedan var det dags att gå i land. Vi promenerade direkt över till ESPA Spa Riga dit vi även hade förbokade biljetter som vi bokade när vi beställde vår resa. 2,5 timmar senare efter bastubad och bubbelpool kände vi oss som nya människor och det var dags för lunch. Lunchstället som vi hittade hette Big Bad Bagels som låg ganska nära ESPA Spa. Riktigt mysigt fik med mycket goda Bagels och gott kaffe. Passar perfekt om man vill ha en enklare lunch.
När vi hade ätit klart var det dags att bege sig mot hotellet. Hotellet som vi bokat var Tallink Hotel Riga.


Hotellrummet 

På vägen mot hotellet såg vi skyltar om STOCKMANN och efter att vi hade checkat in och lämnat våra väskor i rummet gick vi dit för lite shopping. Efter shoppingen var det dags för middag. Middagen åt vi på en mycket mysig och liten restaurang Domini Canes. Vi hade inte bokat bord men vi rekommenderar att man gör det, då vi hade mycket tur som fick tillgång till ett bord under 1 h.


Elina åt en mustig älggryta 


Micke åt lammlägg

Efter middagen på Domini Canes hittade vi en pub/grill med namnet Sunshine. När vi hade druckit upp våra drinkar promenerade vi till Skyline Bar Radisson Blu.


Utsikten över Riga på Skyline Bar


Skyline Bar bjöd på mycket goda drinkar

Lördagen började också med en härlig frukost. Efter frukosten var det dags att checka ut. Vi gick till Riga Central Market och vandrade runt där en stund. Vi blev sugna på att handla mat där men tyvärr hade vi inte möjlighet till det hehe… Fanns mycket gott såsom: grönsaker, frukt, kött, fisk, ost m.m. Det fanns även kläder, blommor och souvenirer.
Lördagslunchen åt vi Queens Pub i gamla stan. Vi passade även på att köra en Latvian beer tasting på puben.


Pizza till lunch för Micke 


Hamburgare till lunch för Elina 


Provsmakning av Lettisk öl

Efter några väl spenderade timmar på Queens Pub tog vi en kaffe på Caif Cafe. Sedan var det dags att bege sig till hamnen för att ta färjan M/S Isabelle hem.
Till middag ombord på färjan hade vi bokat buffé på Grande Buffét. Proppmätta och belåtna efter en god buffé middag var det dags för shopping i Taxfree.


Mums med buffé 

Avslutningsvis bjöd Riga på en riktigt härlig Weekend och är ett resmål som vi absolut kan besöka igen. Nedan hittar ni bilder från gamla stan.

Ha en fortsatt bra söndag 🙂 /Elina och Micke 

 

css.php