Kakor med saffran och vit choklad 
Ugnstemperatur 175
Blir ca 20 st kakor

200 g rumsvarmt smör
2 dl muscovadosocker
1 dl strösocker
2 ägg
0,5 g saffran
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
75 g vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
Vispa smör och socker till en krämig konsistens. Tillsätt ett ägg och vispa med elvisp, tillsätt sedan det andra ägget och saffranet och vispa.
Blanda mjölet med vaniljsocker, bakpulver och en nypa salt i en separat bunke. Arbeta sedan in de torra ingredienserna i smeten och knåda ihop till en smidig kakdeg.
Rulla ca 20 jämnstora bollar av degen. Placera dem på plåten och platta till något. Hacka chokladen och toppa kakorna med chokladen.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och låt kakorna vila på plåten tills de svalnat.

css.php