Ägg – och rödlöksröra
Enkel och god sås med kokta ägg och rödlök. Den här kalla såsen passar perfekt till olika fiskrätter eller som sås på buffébordet.

Skriv ut

Ägg – och rödlöksröra

Enkel och god kall sås med ägg och rödlök.
Måltid sås
Kök kall sås, sås
Keyword enkel kall sås, kall sås med ägg, kall sås med ägg och rödlök, kall sås till fisk
Förberedelser 20 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 3 dl gräddfil
  • 1 st liten rödlök
  • 1 kruka färsk dill
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Koka äggen i ca 8-9 minuter. Äggen ska vara hårdkokta. Kyl ner äggen.
  • Lägg majonnäs och gräddfil i en skål och blanda samman.
  • Skala och mosa äggen med en gaffel. Finhacka rödlök och dill. Blanda ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
css.php