Allt på en plåt kycklinglårfilé
Allt på en plåt är riktigt smidigt och det blir gott också. Till detta recept används härliga grönsaker och marinerad kycklinglårfilé. För att få fram extra smak på kycklingen rekommenderas det att man marinerar kycklingen kvällen innan. Annars går det också bra att marinera kycklingen samma dag eller precis innan allt skickas in i ugnen.
Allt på en plåt kycklinglårfilé
Allt på en plåt med marinerad kycklinglårfilé tillsammans med grönsaker. Du kan välja att marinera kycklingen över natten för mer smak. Men den går lika bra att endast marinera under tiden man skär grönsakerna.
Servings 5 portioner
Ingredients
Marinerad kyckling
- 900-1000 g kycklinglårfilé
- 1-2 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger eller vitvinsvinäger, äppelcidervinäger, balsamvinäger
- 1-2 msk kinesisk soja
- ½ msk torkad dragon
- ½ msk torkad oregano
- 2 st vitlöksklyftor
- salt
- svartpeppar
Grönsaker
- 3 st morötter
- 4 st stora potatisar
- 1 st gul lök
- ½ st rödkålshuvud även vitkål eller spetskål går bra
- 1 st blomkålshuvud
- 1 st citron
- olivolja
- torkad oregano
- paprikapulver
- chilipulver
- salt
- svartpeppar
Till servering
- färsk persilja
- valfri sås t.ex. aioli, bearnaise, örtdressing m.m.
Instructions
- Kycklingen kan med fördels marineras över natten för mer smak. Men det går även bra att endast marinera kycklingen under tiden du skär grönsakerna.
- Sätt ugnen på 220 grader, gärna varmluft
- Lägg kycklinglåren i en bunke och ringla på med olivolja, vinäger och soja.
- Krydda kycklingen med dragon och oregano.
- Riv ner vitlöken.
- Tillsätt salt och peppar.
- Blanda samman och låt marinera. Ska du marinera över natten? Ställ bunken i kylen i så fall. Om du inte tänkt marinera under längre tid kan du låta bunken stå framme under tiden du fixar med grönsakerna.
- Skala morötter, potatis och lök.
- Skär morötter till stavar.
- Klyfta potatis och lök.
- Skär rödkålen i klyftor eller strimlor.
- Dela blomkålen i mindre bitar.
- Dela på citronen
- Lägg över grönsakerna och citron på plåt och ringla över olivolja.
- Krydda med oregano, paprikapulver, chilipulver, salt och peppar.
- Blanda samman.
- Toppa grönsakerna med kycklingen.
- Ställ plåten mitt i ungen i ca 25-35 minuter. Vänd på grönsakerna efter halva tiden.
- Servera med att pressa över den ugnsrostade citronen över maten. Toppa även med färska örter som persilja. Servera sen med valfri sås.
Senaste kommentarer