Äppelpaj med havre- och kaneltosca
8 bitar
Tid under 60 minuter
ugnstemperatur 200 grader

Pajskal
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 dl havregryn

Fyllning
ca 4 st äpplen, gärna syrliga
2 msk strösocker

Havre- och kaneltosca
50 g smör
2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader.

Pajskal
Blanda samman smör, socker och ägg i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma i en separat bunke. Sikta sedan ner mjölblandningen och vänd ner havregrynen. Smöra in en pajform (26 cm i diameter) och tryck ut pajdegen i formen.

Fyllning
Skala och skiva äpplena. Blanda äpplena med strösocker. Fördela äpplena över pajdegen.

Havre- och kaneltosca
Smält smöret. Rör ner havregryn, socker, kanel, och vaniljsocker i det smälta smöret. Klicka över toscan över pajen.

Ställ pajen i nedre delen av ugnen på 200 grader. Grädda pajen i ca 25-30 minuter. Servera pajen med vaniljsås eller vaniljglass.

css.php