Baconlindad kyckling med mos, ugnsbakade tomater och dragonsås
4 portioner
Tillagningstid under 60 minuter
Ugnstemperatur 200 grader

Baconlindad kyckling
4 kycklingfiléer
8 baconskivor
1 frp buffelmozzarella
torkad dragon
salt
peppar
smör till stekning

Tomater
1 ask körsbärstomater
olivolja
salt

Potatismos
1 kg potatis
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
50 g smör
salt
peppar
1/2 tsk lökpulver

Dragonsås
2 dl crème fraiche
1/2 dl grädde
1/2 dl vatten
3 tsk kycklingfond
2 tsk torkad dragon
salt
peppar
1 näve hackad persilja

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten till potatisen. Skala potatis och koka den mjuk.

Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna. Fyll kycklingfiléerna med mozzarella, salt, peppar och dragon. Linda 2 baconskivor runt varje kycklingfilé och fäst med tandpetare. Hetta upp en panna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om. Salta, peppra och lägg på en ugnssäker form.
Lägg tomaterna på ugnssäker form, ringla över olivolja och tillsätt salt. Ställ kycklingfiléerna och tomaterna in i ugnen i ca 15 minuter.

Häll i crème fraiche, grädde vatten och kycklingfond i pannan där kycklingen stektes. Smaka av med salt, peppar och torkad dragon och låt koka upp. Sjud såsen i några minuter och rör ned den hackade persiljan och blanda runt innan servering.

Häll av vattnet från potatisen och låt potatisen ånga av. Värm mjölk, grädde och smör i en kastrull. Pressa potatisen med en potatispress. Tillsätt sedan mjölkblandningen och vispa med en ballongvisp till ett luftigt mos. Smaka av moset med salt, peppar och lökpulver.

Servera kycklingen med moset, tomaterna och dragonsåsen.

css.php