Baconschnizel
Skinkschnizel som paneras med mjöl, ägg och pankoströbröd blandat med smulad knaperstekt bacon.

Skriv ut

Baconschnitzel

Skinkschnitzel som paneras med vetemjöl, ägg och en pankoströbrödsblandning med bacon.
Måltid helgmat, helgmiddag, Middag
Kök kött, schnitzel
Keyword baconschnitzel, hemgjord schnitzel, panerad schnitzel recept, schnitzel med bacon, schnitzel recept, schnitzel recept med panko
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 4 st bitar av skinkschnitzel
  • 1 paket (140 g) bacon
  • ca 2-3 dl pankoströbröd
  • ca 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • salt
  • svartpeppar

Till servering förslag

  • pommes eller klyftpotatis
  • ärtor
  • citronklyftor
  • valfri sås eller kryddsmör

Instruktioner

  • Stek bacon knaprig. Låt rinna av och svalna på hushållspapper.
  • Mixa i matberedare eller hacka baconen till fina smulor. Blanda baconsmulet med pankoströbröd.
  • Mät upp mjöl i en egen tallrik.
  • Vispa upp äggen i en djup tallrik.
  • Banka skinkscnitzlarna om de är ojämna i tjockleken. Strö över salt och peppar.
  • Vänd schnitzlarna först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i panko- och baconbladningen.
  • Hetta upp en panna rikligt med olja och stek schnitzlarna på bägge sidor tills de är genomstekta.
css.php