Baconschnizel
Skinkschnizel som paneras med mjöl, ägg och pankoströbröd blandat med smulad knaperstekt bacon.

Print

Baconschnitzel

Skinkschnitzel som paneras med vetemjöl, ägg och en pankoströbrödsblandning med bacon.
Course helgmat, helgmiddag, Middag
Cuisine kött, schnitzel
Keyword baconschnitzel, hemgjord schnitzel, panerad schnitzel recept, schnitzel med bacon, schnitzel recept, schnitzel recept med panko
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 4 st bitar av skinkschnitzel
  • 1 paket (140 g) bacon
  • ca 2-3 dl pankoströbröd
  • ca 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • salt
  • svartpeppar

Till servering förslag

  • pommes eller klyftpotatis
  • ärtor
  • citronklyftor
  • valfri sås eller kryddsmör

Instructions

  • Stek bacon knaprig. Låt rinna av och svalna på hushållspapper.
  • Mixa i matberedare eller hacka baconen till fina smulor. Blanda baconsmulet med pankoströbröd.
  • Mät upp mjöl i en egen tallrik.
  • Vispa upp äggen i en djup tallrik.
  • Banka skinkscnitzlarna om de är ojämna i tjockleken. Strö över salt och peppar.
  • Vänd schnitzlarna först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i panko- och baconbladningen.
  • Hetta upp en panna rikligt med olja och stek schnitzlarna på bägge sidor tills de är genomstekta.
css.php