Baconschnizel
Skinkschnizel som paneras med mjöl, ägg och pankoströbröd blandat med smulad knaperstekt bacon.
Baconschnitzel
Skinkschnitzel som paneras med vetemjöl, ägg och en pankoströbrödsblandning med bacon.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 4 st bitar av skinkschnitzel
- 1 paket (140 g) bacon
- ca 2-3 dl pankoströbröd
- ca 1 ½ dl vetemjöl
- 2 st ägg
- salt
- svartpeppar
Till servering förslag
- pommes eller klyftpotatis
- ärtor
- citronklyftor
- valfri sås eller kryddsmör
Instruktioner
- Stek bacon knaprig. Låt rinna av och svalna på hushållspapper.
- Mixa i matberedare eller hacka baconen till fina smulor. Blanda baconsmulet med pankoströbröd.
- Mät upp mjöl i en egen tallrik.
- Vispa upp äggen i en djup tallrik.
- Banka skinkscnitzlarna om de är ojämna i tjockleken. Strö över salt och peppar.
- Vänd schnitzlarna först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i panko- och baconbladningen.
- Hetta upp en panna rikligt med olja och stek schnitzlarna på bägge sidor tills de är genomstekta.
Senaste kommentarer