Bakade betor med getost och lax
Härliga bakade betor med getost och lax. En rätt som både passar till vardag och till middagsbjudning. Använd gärna betor i olika färger. Vi valde att använda vanliga rödbetor och polkabetor.
Betorna valde vi att smaksätta med rosmarin, salt, peppar och olivolja vilken är en säker och god kombination som inte kan gå fel. Mot slutet av ugnstiden toppade vi betorna med hackade valnötter och getost (chèvre). På så sätt hinner valnötterna rostas och få en härlig rostad ton samt att getosten blir gratinerad. Laxen valde vi att steka i panna. En smakrik och härlig hösträtt tycker vi att detta är.
Bakade betor med getost och lax
En härlig rätt med bakade betor tillsammans med getost och lax.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 900 g rödbetor gärna i olika färger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- torkad rosmarin
- 80 g naturella valnötter
- 170 g getost t.ex. chevre
- 65 g ruccola
Lax
- 4 portionsbitar lax
- salt
- olja till stekning
Sås
- 3 dl gräddfil
- salt
- svartpeppar
- vitlökspulver
- dill
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj, skala och skär betor i mindre bitar.
- Lägg betorna på en ugnsplåt. Ringla på med olivolja. Tillsätt salt, peppar och rosmarin. Rör runt.
- Baka betorna i ca 25 minuter.
- Hacka valnötter och skär getost i bitar.
- Ta ut plåten ur ungen och toppa betorna valnötter och getosten. Ställ in i ugnen i ca 5-10 minuter tills osten är gratinerad.
- Salta laxen och stek laxen på bägge sidor.
- I en skål blanda samman såsen och smaka av med slat, peppar, vitlökspulver och dill.
- Servera betorna genom att lägga ett lager av ruccola på tallriken lägg på betorna och toppa med laxen. Ringla på med sås eller servera såsen på sidan av.
Senaste kommentarer